AH Personeelsbonuskaart activeren – Hoe moet dat?

AH Personeelsbonuskaart activeren – Hoe moet dat? – Moet ik mijn AH Personeelsbonuskaart activeren?

Deze vraag komt best vaak voorbij in de comments op deze website. Daarom zal ik het hier even uitleggen.

AH personeelsbonuskaart activeren: waarom?

Je personeelsbonuskaart activeren is niet verplicht. Maar het wel heel verstandig. Je krijgt er namelijk extra voordeel mee. Dit zijn de voordelen van het activeren van je bonuskaart:

 • Je ontvangt elke week zes extra (persoonlijke) bonusaanbiedingen
 • Je krijgt extra zegels of plaatjes bij acties
 • Soms mag je gratis iets proberen
 • Je kan je airmiles-kaart koppelen aan je AH Bonuskaart
 • Als je inlogt op ah.nl krijg je recepten bij je persoonlijke aanbiedingen

Ik doe bijna nooit boodschappen, kan mijn moeder mijn personeelsbonuskaart activeren?

Ja, Een van je ouders (bijvoorbeeld je moeder) kan de bonuskaart registreren op haar naam (activeren). Zij krijgt dan het extra voordeel (zie boven) en jij krijgt je AH personeelskorting. Je moeder krijgt dan de ‘extra aanbiedingen’ en ze kan haar Airmiles pas koppelen aan de bonuskaart.

Hoe oud moet je zijn om je bonuskaart te activeren?

AH Personeelsbonuskaart activeren - Hoe moet dat?

Om je AH bonuskaart te activeren moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Je kan dus beter je bonuskaart laten activeren door je ouders (op de naam van je vader of moeder). Je kan voor jezelf een tweede bonuskaart aanvragen voor als je af en toe kleine boodschapjes doet. Kijk daarvoor bij tweede personeelsbonuskaart aanvragen.

Lees ook: Wanneer moet je boodschappen doen voor AH personeelsvoordeel?

Krijg ik personeelsvoordeel als de personeelsbonuskaart niet geactiveerd is?

Ja, je krijgt ook AH personeelsvoordeel als je hem niet activeert.

Hoe kan ik mijn AH personeelsbonuskaart activeren?

Dat kan op ah.nl/bonuskaart.

19 Replies to “AH Personeelsbonuskaart activeren – Hoe moet dat?”

 1. Beste,

  Ook ik ben uit dienst maar heb na ca 2 maanden nog geen brief mogen ontvangen met de tijdelijke codes.
  Ik kan geen mailadres oid vinden dus dan maar op deze manier.

  Kunnen jullie wat voor mij betekenen?
  Ik verneem graag via e-mail van jullie

  1. Hoi Meijer, deze website is niet gemaakt door Albert Heijn of door iemand van Albert Heijn dus ik kan je niet verder helpen. Probeer het eens bij je leidinggevende!

 2. Een vraag voor een tweede personeelsbonuskaart te activeren. Heb van mijn zoon een extra bonuskaart gekregen heeft hij aangevraagd via SAM.
  Wil hem nu activeren voor AH bonussen maar bij registreren kent hij het bonuskaartnummer al (zal het zelfde nummer zijn als van mijn zoon)
  Hoe kan ik registreren??

  1. Als de bonuskaart al geactiveerd is kunt u hem niet nog een keer activeren, want dit is al gebeurd. Een tweede bonuskaart van uw zoon is gewoon een kopie van de eerste bonuskaart.

 3. Hallo, ik werk nu drie maanden bij Albert Heijn maar heb de personeelsbonuskaart nog niet ontvangen. Moet ik hiervoor eerst actie ondernemen?

  ik hoor het graag
  Met vriendelijke groeten
  Sam Jansen filiaal Brandevoort

 4. Mijn zoon is in dienst sinds december 2017. We ontvingen de personeelsbonuskaart en doen altijd boodschappen bij AH.
  Dochter werkt er al een paar jaar. We doen nu steeds boodschappen en scannen dan om en om de kaarten.
  Bij salaris Januari krijgt dochter haar 75,- echter zoon 0,-.
  Er gaat iets niet goed. Het is niet te doen om iemand telefonisch hierover te benaderen. Kunnen wij hierover in contact komen?
  Sowieso nu 50,- misgelopen…?

  1. Hallo Danny, uw zoon werkt nog maar net bij Albert Heijn. Het opsparen van personeelskorting heeft tijd nodig, ik verwacht dat hij bij de volgende keer alle personeelskorting bijgeschreven krijgt.

   1. Bedankt voor de reactie. Aangezien we vanaf het moment dat we de kaart hadden direct boodschappen op die kaart zijn gaan doen (kaart dochter krijgen we eenvoudig vol) hebben we berekent dat we in december en januari ook gewoon maximum gehaald hebben. Kunt u toelichten wat er met “tijd nodig” bedoeld wordt? Kunnen we er van uitgaan de kaart wel werkt? En zou t dan inhouden dat hij bij de volgende personeelsbetaling 5 maanden verrekent krijgt ipv 3?

    We horen het graag

 5. Waar kan ik zien of en welke bonuskaartnummer is gekoppeld voor mijn personeelskorting. Ik heb de laatste x ineens geen personeelskorting ontvangen, zit nog niet aan de 300,- per jaar en gebruik de kaart regelmatig. Nergens kan ik vinden of er een kaart is gekoppeld en welke.

  1. Hoi Anoniem, dat kan je helaas nergens zien. Het enige dat je kan doen is een nieuwe (extra) bonuskaart aanvragen, deze heeft hetzelfde nummer. Als je deze binnen hebt weet je welke bonuskaart de goeie is.

 6. Hallo

  Hoe kan ik zien op Sam hoeveel boodschappen mijn moeder al heeft gedaan en of ik aan de 75 euro ga komen voor het aankomend kwartaal?
  Op SAM kan ik het appje Bonus niet toevoegen.

 7. Ik probeer een bonuskaart voor mijn zoon en dochter aan te vragen ivm personeelskorting, ik heb het medewerkersnummer van de salarisstrook, maar er wordt aangegeven: dit kan geen personeelsnummer zijn. Nr begint met 88. Geldt dit niet voor medewerkers met een 0-uren contract?

  1. Hoi Marjan, bij Albert Heijn hebben we geen medewerkers in dienst met een 0-uren contract. Wellicht werken uw zoon en dochter bij een franchise?

 8. Ik werk sinds oktober bij de albert heijn, nu sinds december word de bonuskaart gebruikt voor personeelskorting. Hoe kan het dat ik dat nu nog niet bij mn loon oo heb?

 9. Hoi, mijn zoon van 16 heeft ook een medewerkerskorting bonuskaart ontvangen. In de brief (en ook op deze site) staat dat activeren kan vanaf 16 jaar. Bij het activatieproces krijgt hij de foutmelding dat hij 18 jaar of ouder moet zijn om te kunnen bestellen op ah.nl. Vervolgens kan het activatieproces niet worden afgerond. Kortom: activatie kan alleen als je 18+ bent. Of doen we iets niet goed?

  1. Hoi Stephan, de leeftijd is recentelijk verhoogd naar 18 jaar, maar nog niet in alle brieven en systemen doorgevoerd. U kunt de bonuskaart, zoals hierboven staat, op uw eigen naam activeren. Of gewoon helemaal niet activeren is ook een optie he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.