Dubbel betaalde feestdagen

Dubbel betaalde feestdagen – In Nederland kennen we heel veel feestdagen. Iemand vroeg ons in een reactie op deze site: Komen er nog dubbel betaalde feestdagen aan? Jazeker! Die komen er zeker aan. Er zijn ieder jaar een aantal dubbel betaalde feestdagen. Ik zet ze hier op een rijtje. Ook vind je precies wat je krijgt als je werkt op een dubbel betaalde feestdag.

Dubbel betaalde feestdagen 2021

Dit zijn de dubbel betaalde feestdagen in het jaar 2021

Nieuwjaarsdag 2021

Nieuwjaarsdag krijg je dubbel betaald als je werkt. Alles over nieuwjaarsdag

Eerste paasdag 2021

Eerste paasdag krijg je dubbel betaald als je werkt. Alles over werken op eerste paasdag.

Tweede paasdag 2021

Tweede paasdag krijg je dubbel betaald als je werkt. Alles over werken op tweede paasdag.

Koningsdag 2021

Koningsdag krijg je dubbel betaald als je werkt. Alles over werken op Koningsdag.

Dubbel betaalde feestdagen
Bevrijdingsdag 2021

Bevrijdingsdag krijg je in 2021 niet dubbel betaald. om de vijf jaar, in 2025 voor het eerst weer, krijg je wel dubbel betaald. Alles over werken op bevrijdingsdag.

Hemelvaartsdag 2021

Hemelvaartsdag 2021 krijg je dubbel uitbetaald. Alles over werken op hemelvaartsdag.

Eerste pinksterdag 2021

Eerste pinksterdag 2021 krijg je dubbel uitbetaald. Alles over werken op eerste pinksterdag.

Tweede pinksterdag 2021

Tweede pinksterdag krijg je dubbel uitbetaald. Alles over werken op tweede pinksterdag.

Eerste kerstdag 2021
Dubbel betaalde feestdagen

Eerste kerstdag (1e kerstdag) krijg je dubbel uitbetaald als je werkt. Veel winkels zijn dicht op eerste kerstdag. Alles over werken op eerste kerstdag.

Tweede kerstdag 2021

Tweede kerstdag (2e kerstdag) krijg je dubbel uitbetaald als je werkt. Steeds meer winkels zijn open op tweede kerstdag. Alles over werken op tweede kerstdag.

Oudjaarsdag 2021

Oudjaarsdag krijg je niet dubbel uitbetaald.

Nieuwjaarsdag 2022

Nieuwjaarsdag valt dit keer op woensdag 1 januari 2020. Veel winkels zijn dicht op nieuwjaarsdag. Als je wel werkt krijg je dubbel uitbetaald.

Krijg je kerstavond dubbel uitbetaald?

Kerstavond krijg je niet dubbel uitbetaald.

Wanneer krijg je 200% uitbetaald?

Wanneer je op eerste kerstdag, tweede kerstdag of nieuwjaarsdag werkt krijg je 200% (ofwel dubbel) uitbetaald. Je krijgt dus dubbel betaald. De uren worden geboekt als toeslaguren, net als op een zondag.

Wanneer krijg je 300% uitbetaald?

Heel soms krijg je niet alleen 200% uitbetaald maar tot zelfs 300% uitbetaald. Dat geldt alleen als je aan een voorwaarde voldoet: In de afgelopen 12 weken voorafgaande aan de feestdag (bijvoorbeeld voorafgaand aan tweede kerstdag, dinsdag 26 december 2017) heb je minimaal 4 keer op dezelfde dag (in dit geval dinsdag) gewerkt. In dat geval krijg je het gemiddelde van dat aantal uren als BCD uitbetaald. Je kan dus stellen dat je dan 300% uitbetaald wordt.

Krijg ik ook betaald als ik niet werk op deze feestdagen?

Als je in de 12 weken voorafgaand aan de feestdag minimaal vier keer op dezelfde dag (bijvoorbeeld dinsdag) gewerkt hebt, krijg je het gemiddelde van dat aantal uur uitbetaald als BCD-uren.

19 Replies to “Dubbel betaalde feestdagen”

 1. Hoi! Ik heb een vraagje. Ik zag in mijn rooster op de laatste dag van periode 3, zondag dus, een kopje tussen mijn werktijden met compensation payout. Er staat 13,5 uur bij. Weet iemand wat dit betekend? Heeft het te maken met het feit dat ik meer uren dan in mijn contract gewerkt heb? Of heeft het misschien te maken met dat ik elke zondag werk.

   1. Excuus na dat ik dit bericht had geplaatst kwam ik erachter wat het betekende. Het zijn gewoon de zondaguren die je dus extra betaald krijgt.

 2. Hoe werkt het dubbel betaald eigenlijk?

  Ik ben 19 dus mijn loon is 5,95 (all in : 7,91 ongeveer)

  is het dan 7,91 + “100%” 5,95 = ..

  of

  7,91 x 2?

 3. Ik wordt bijna 16 en krijg dus loonsverhoging. Gaat dit automatisch? Of moet ik dit zelf aangeven?

 4. Bij alle uren die ik werk wordt het vakje groen gekleurd op Sam en staat er in het vakje geautoriseerd. Een van mijn werkdagen was ik ziek en ik heb mij een paar dagen later beter gemeld. Toen heb ik ook weer gewerkt. Wel staat er in dit vak niet-geautoriseerd. Het vak is groen en bij mijn loonstroken staan die uren onder het kopje ziek. Ook staat daar een bedrag bij. Wordt ik nou wel of niet uitbetaald voor deze dag?

  1. Hoi Demi, Als je ziek bent zie je in Go inderdaad ‘niet geautoriseerd’ staan, dat klopt. Je krijgt deze uren op je loonstrookje uitbetaald als ziekte-uren. Groet, AHuitbetaaldata.nl

 5. Krijg je in elke Albert Heijn in Nederland hetzelfde betaald op 16 jarige leeftijd? (BUITEN DE ALBERT HEIJN XL) Ik ben 16 hoeveel krijg ik dan betaald?

 6. Beste,

  Wanneer je op een feestdag werkt waarop je ook vast werkt krijg je al een gemiddelde van die aantal uren extra. Telt dit gemiddelde ook als je normaal gesproken werkt maar op de feestdag zelf niet omdat jouw winkel was gesloten?

  Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.