Hoe Stel je een Authenticatiemethode in voor MyHR Connect?

Eerder hebben we op deze website uitgelegd hoe je de Microsoft Authenticator-app kunt installeren om je MyHR Connect-account te beveiligen. Nu is er een nieuwe, eenvoudige manier toegevoegd: je kunt je telefoonnummer registreren op de speciale MFA-pagina. Dit zorgt voor extra beveiliging van je account en maakt het gemakkelijker om in te loggen. In dit artikel leggen we beide methoden uit.

Twee Manieren om een Authenticatiemethode toe te voegen

Als medewerker van Albert Heijn kun je nu op twee verschillende manieren een authenticatiemethode toevoegen aan je MyHR Connect-account:

  1. Via de Microsoft Authenticator-app, of
  2. Door je telefoonnummer te registreren.
Methode 1: Microsoft Authenticator App

De Microsoft Authenticator-app biedt een veilige en handige manier om in te loggen op je MyHR Connect-account. Volg de onderstaande stappen om deze app te installeren:

  1. Download de App: Ga naar de App Store (iOS) of Google Play Store (Android) en zoek naar de “Microsoft Authenticator” app. Download en installeer de app op je smartphone.
  2. Open de App: Open de app en volg de instructies om een nieuw account toe te voegen.
  3. Scan de QR Code: Ga naar de winkelcomputer en log in op MyHR Connect. Ga naar de MFA-pagina en scan de QR-code met de Microsoft Authenticator-app.
  4. Verifieer: Volg de aanwijzingen op de app om de installatie te voltooien. Je zult gevraagd worden om de gegenereerde code in te voeren om de verificatie te voltooien.

Voor een gedetailleerde handleiding kun je ons oudere artikel lezen: Hoe moet je Microsoft Authenticator installeren?.

Methode 2: Telefoonnummer Registreren

Als je geen gebruik wilt maken van de Microsoft Authenticator-app, kun je je telefoonnummer registreren om een verificatiecode te ontvangen bij het inloggen. Volg deze stappen:

  1. Ga naar de Winkelcomputer: Log in op een winkelcomputer en open MyHR Connect.
  2. MFA-pagina: Ga naar de speciale MFA-pagina binnen MyHR Connect.
  3. Registreer je Telefoonnummer: Voer je telefoonnummer in op de aangegeven plek. Zorg ervoor dat je een nummer gebruikt dat je altijd bij de hand hebt.
  4. Verifieer je Nummer: Je ontvangt een verificatiecode via SMS. Voer deze code in om je telefoonnummer te bevestigen.

Waarom is dit Belangrijk?

Het instellen van een authenticatiemethode is cruciaal voor de beveiliging van je MyHR Connect-account. Met de toename van cyberdreigingen is het belangrijker dan ooit om je persoonlijke en werkgerelateerde gegevens te beschermen. Door een extra beveiligingslaag toe te voegen, maak je het moeilijker voor onbevoegden om toegang te krijgen tot je account.

Conclusie

Of je nu kiest voor de Microsoft Authenticator-app of je telefoonnummer registreert, het instellen van een authenticatiemethode is een eenvoudige maar effectieve manier om je MyHR Connect-account te beveiligen. Zorg ervoor dat je deze stappen volgt op een winkelcomputer om toegang te krijgen tot de MFA-pagina en je account te beveiligen.

Wil je meer weten over hoe je de Microsoft Authenticator-app installeert? Lees hier ons gedetailleerde artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.