Krijg je bevrijdingsdag dubbel betaald?

Krijg je Bevrijdingsdag dubbel betaald? Wat zijn de regels voor officiële feestdagen? Krijg je 200% uitbetaald?

Officiële feestdag

In Nederland hebben we tree soorten feestdagen: Religieuze feestdagen en nationale feestdagen. De Nationale Bevrijdingsdag (5 mei) is samen met Koningsdag (27 april) de enige nationale feestdag die we in Nederland hebben. Toch krijg je niet altijd dubbel betaald op Bevrijdingsdag.

Bevrijdingsdag dubbel betaald
Bevrijdingsdag dubbel betaald

Bevrijdingsdag is om de vijf jaar een officiële vrije dag. Dat is zo geregeld in de CAO (Collectieve Arbeids Overeenkomst). De laatste keer dat bevrijdingsdag een officiële feestdag was was in 2015. De volgende keer dat bevrijdingsdag een officiële feestdag is is in 2020. Dit jaar dus!

Hemelvaartsdag dubbel betaald of driedubbel

Hemelvaartsdag is een religieuze feestdag. Dat betekent dat je 200% betaald wordt, net als op een zondag. Als je de afgelopen twaalf weken minimaal vier keer op donderdag gewerkt hebt (hemelvaartsdag valt op een donderdag), krijg je 300% uitbetaald. Alles over werken op Hemelvaartsdag.

Overzicht feestdagen

Hier vind je een overzicht van alle feestdagen in Nederland, met daarbij informatie over of je dubbel betaald krijgt of niet. De pagina staat gewoon op onze website.

Lees ook: Hoe kan ik mijn loonstrookje bekijken van Albert Heijn?

Dodenherdenking (4 mei) dubbel uitbetaald?

Dodenherdenking (4 mei) is geen Nationale Feestdag en krijg je dus niet dubbel uitbetaald. Wel staat er in veel plaatselijke verordeningen dat supermarkten eerder moeten sluiten, bijvoorbeeld om 19:00 uur.

2 Replies to “Krijg je bevrijdingsdag dubbel betaald?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.