Mag je met 13 jaar werken bij AH?

Mag je met 13 jaar werken bij AH? Veel 13-jarigen vragen mij dit omdat ze willen weten of al mogen werken in de supermarkt. Het antwoord op deze vraag is niet echt eenvoudig. In dit artikel zal ik het proberen uit te leggen.

Mag je met 13 jaar werken bij AH?


Het antwoord op deze vraag is: ja en nee. Ja, je mag klusjes doen in de supermarkt. Nee, je mag geen dingen tillen die zwaarder zijn dan 10 kilo of dingen duwen die zwaarder zijn dan 20 kilo. Je mag niet zelf vakken vullen. Wel mag je spiegelen.

Wordt je als 13-jarige aangenomen bij Albert Heijn?Mag je met 13 jaar werken bij AH?

Of je aangenomen wordt als 13 of 14-jarige bij AH hangt af van de supermarktmanager of ondernemer. Sommige supermarktmanagers willen graag 13 of 14-jarigen in de winkel hebben werken, anderen niet. Het kan dus zijn dat je in de ene Albert Heijn wel aangenomen wordt als je 13 jaar bent en in de andere Albert Heijn niet.

Mag je met 14 jaar werken bij AH?

Als 14-jarige mag je precies hetzelfde als een 13-jarige. Alle regels die gelden voor 13-jarigen gelden ook voor 14-jarigen en andersom.

Hoeveel verdien je als 13-jarige?

Als 13-jarige verdien je bij Albert Heijn €4,55 per uur inclusief alle toeslagen.

Lees ook: Hoe werkt het all-in loon bij AH?

Hoeveel verdien je als 14-jarige?

Als 14-jarige verdien je bij AH precies hetzelfde als een 13-jarige, namelijk €4,55 per uur inclusief alle toeslagen.

Welk werk mag je wel doen als 13 en 14-jarige?

Je mag geen zware dingen tillen. Je mag wel lichte werkzaamheden doen zoals:

 • Vegen
 • Artikelen spiegelen (naar voren en netjes recht zetten)
 • Toiletpapier vullen
 • Chips vullen
 • Mandjes opruimen
 • Karretjes opruimen
 • Boodschappen terug de winkel in brengen

Vanaf hoe oud mag je werken bij Albert Heijn?

Als je 15 jaar bent mag je alle werkzaamheden uitvoeren die een vulploegmedewerker doet. Dat betekent vakken vullen, karren de winkel in rijden, spiegelen, vegen en alles netjes achter laten.

Hoe moet je solliciteren bij Albert Heijn?

Wil je weten hoe je moet solliciteren bij Albert Heijn? Kijk dan bij Werken bij Albert Heijn.

28 Replies to “Mag je met 13 jaar werken bij AH?”

  1. Hoi Joimy, je moet waarschijnlijk wachten tot je 15 bent. Soms mag je in een winkel solliciteren voor een zaterdagbaantje op je 14e. Vraag dat even na bij de supermarktmanager.

 1. Hallo,

  Ik had een vraagje ik zou graag bij de Ah willen erken ik ben 13jaar maar en zijn geen vacatures voor 13jarige weet u misschien hoe ik dan zou kunnen solliciteren ?

  Groeten
  Chavella

 2. ik ben 13 jaar en ik woord 14 januari 14 jaar en k wil graag bij ah werken kan dat
  en ik woont bij rotterdam dus ik zoek een werk in rotterdam

 3. Hallo ik ben Peer, ik ben bijna dertien. Als ik dertien ben, moet ik dan iets van een mailtje sturen naar de Albert Heijn? of zou ik de manager in persoon moeten spreken?

  Gr. Peer

 4. Ik ben 13 en ik wil soliciteren maar op hun site staan alleen maar vacatures voor 16+sers wat moet ik doen a.u.b reageer.

  1. Hoi Henry, waarschijnlijk heeft de winkel waar je gesolliciteerd hebt op dit moment genoeg mensen van onder de 16. Je kan altijd even proberen om langs te gaan in de winkel en aan een leidinggevende van de vulploeg vragen of er echt geen vacatures zijn. En anders gewoon solliciteren op de vacature voor 16+, je ziet wel wat er gebeurd. Je kan ook een andere AH zoeken, daar hebben ze misschien wel plek. Succes!

 5. hallo ik ben hosein ik ben 14 jaar oud en ik zoek voor werk en ik heb deze wb gevond en ik hoop dat ik kan werk bij AH

  1. Hoi Samuel, lees bovenstaand artikel even goed door. Daarna kan je besluiten of je wil solliciteren via de website van AH. Succes met werken bij Albert Heijn!

   1. Hoi ik ben Vera en ik ben bijna 13 en ik was aan het kijken voor vacatures en ik Zach alleen maar vacatures voor 16+ wat moet ik nu doen? Groetjes van vera

 6. Hoi ik ben Vera en ik ben bijna 13 en ik was aan het kijken voor vacatures en ik Zach alleen maar vacatures voor 16+ wat moet ik nu doen? Groetjes van vera

  1. Hoi Vera, je kan het beste even naar de winkel bellen of in de winkel vragen naar een teamleider, manager of assistent manager. Je kan ook gewoon reageren op de vacature en kijken of er iets gebeurt. Succes!

 7. Hallo, ik ben Samora ik ben 14 ik wil graag bij de AH in driel werken als ik wil vragen, kan ik een e-mail sturen?

  1. Hoi Samora, leuk dat je bij Albert Heijn wil werken. Je kan alleen solliciteren via de website, niet via e-mail. Via de vacaturesite kan je reageren op een vacature. Succes!

 8. hoi ik ben Sterre en ben ik ben 13 ik word 27 januari jarig 14 jaar mag ik dan nu al werken ik wil sinds dat ik 10 ben al weren ja ik weet het raar

  1. Hoi Sterre, dat is helemaal niet gek hoor! Alleen je moet echt nog eventjes wachten met solliciteren tot je 14 bent. En ik heb nog slecht nieuws: in een aantal Albert Heijn filialen wordt je pas met 15 jaar aangenomen, maar dat verschilt echt per winkel. Heel veel succes!

 9. nou ik ben 14 en ik vakkenvul bij ah en doe gwn t zelfde werk als mijn 16-jarige collega’s en daarnaast ook meerdere keren per week, dus t hangt echt af van welke Albert Heijn.

 10. hallo, ik ben 13 en wil graag werken bij ah maar ik weet niet hoeveel ik betaald krijg, ligt dat bij elke winkel anders? of moet ik gwn de manager spreken

  gr oscar

 11. Hallo,

  Ik wordt over een klein maandje 13, en ik vroeg me af of ik samen met een vriend kan solliciteren voor een bijbaantje. Alvast bedankt voor de reactie!

  Groetjes Elijah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.