Nabetaling winstuitkering over 2017

Nabetaling winstuitkering over 2017 bij Albert Heijn – Iedere Albert Heijn medewerker die bij Ahold werkt krijgt winstuitkering (WUK). Dat betekent dat je extra salaris krijgt als Albert Heijn meer winst maakt in een jaar. Standaard krijgt iedereen 42.5% winstuitkering (het vaste deel). Daarbovenop krijg je een extra deel als de winst heel goed is.

Nabetaling winstuitkering over 2017

De grote vraag is natuurlijk: Hoe is de winst van Albert Heijn over het jaar 2017? Is er goed nieuws voor Albert Heijn medewerkers?

Het antwoord op de vraag is: Ja, het was een goed jaar, dus er volgt een nabetaling van de winstuitkering.

Hoeveel is de nabetaling winstuitkering over 2017?

Nabetaling winstuitkering

De hoogte van de nabetaling van de winstuitkering over 2017 is vastgesteld op 56.1% van het periodesalaris. Daarmee komt de totale winstuitkering over 2017 uit op 98.6%. Vorig jaar was de totale winstuitkering 96.5%.

Wanneer krijg je de nabetaling van de winstuitkering?

De nabetaling van de winstuitkering krijg je met het periodesalaris van periode 3.

Hoeveel geld krijg ik precies?

Je krijgt 56.1% van je gemiddelde periodesalaris als nabetaling. Stel je werkt het hele jaar bij AH (13 periodes) en je verdient elke maand precies €100,-. Dan krijg je dus 56.1% van 100 euro = €56,10 bovenop je normale salaris.

Lees ook: Zo bereken je hoeveel winstuitkering je krijgt van AH.

Wie krijgen dit?

Je krijgt de naheffing alleen als je op de laatste dag van periode 3 (zondag 25 maart) in dienst bent van Albert Heijn. De naheffing is alleen voor medewerkers van Ahold (niet voor franchise Albert Heijn filialen).

Hoe zit het met die 98.6% winstuitkering?

Als je een contract van 12 uur hebt of minder dan 12 uur per week:

Je krijgt elke periode bij je salaris het vaste deel (42.5%) van de WUK (winstuitkering).

Als je een contract van 13 uur of meer hebt per week:

Je hebt in december het vaste deel (42.5%) van de WUK (winstuitkering) gekregen.

In totaal is 42.5 + 56.1 = 98.6%. Dat is het totaal percentage winstuitkering dat je over 2017 ontvangt als Albert Heijn medewerker.

24 Replies to “Nabetaling winstuitkering over 2017”

 1. Ik ben vorig jaar in juni als 15-jarige bij de AH komen werken. Ben op 21 november 16 jaar geworden. Krijg ik ook winstuitkering en zo ja, hoe moet ik dat dan berekenen :)?
  (Als het uitleggen te ingewikkeld is, zie ik t wel over 15 dagen)

  1. Hoi, je hebt elke maand al 42,5% winstuitkering gekregen. Wat je nu extra krijgt is een nabetaling. Hoe reken je dat uit? Neem je hele salaris van vorig jaar (2017) MIN de winstuitkering die je elke maand al gekregen hebt (WUK) en deel dat door 13. Dat getal keer 56.1% krijg je extra uitbetaald bij je eerstvolgende salaris.

 2. Hi 🙂

  Ik heb in 2017 4 maanden als kort parttimer gewerkt en dus 8 maanden met een hoger contract.
  Ik krijg dus over 8 maanden + 13de salarisperiode winstuitkering ? En als ik het gemiddelde neem van wat ik in die 9 salaris periode’s heb verdiend kom ik uit op
  € 736,44 netto , als ik hiervan 56 procent bereken is dat € 412,16 ,
  klopt dit en is dit dus het bedrag dat ik netto op mijn rekening krijg gestort ?

  1. Hoi Naomi! Je moet over net netto bedrag in 2017 eerst nog je winstuitkering af trekken die je al ontvangen hebt. En ook je personeelskorting en eventuele reiskosten. Meer over de berekening vind je hier: https://wp.me/p7dGbB-cf

 3. Wat is er verschil in het salaris tussen casier A en B bruto als je 23 jaar bent en werk 16 uur in de week ? Alvast bedankt .

 4. Hi,

  Ik werk sinds september bij ah en ik ben 16 jaar oud. Nu mijn loon online staat op Sam zie ik dat er geen nabetaling bij in zit. Heb ik hier geen recht op omdat, ik niet een lang genoeg werk?

 5. Hoi, ik werk nu al 7 maanden (de 7e maand is de maand van de winstuitkering) bij AH, ik begrijp niet echt hoe ik mijn winstuitkering moet berekenen want ik kom veel hoger uit dan dat op de loonstrook staat. Kan ik hier wat uitleg over krijgen.
  Alvast bedankt.

  1. Hoi Jan, ik ga je uitleggen hoe je je winstuitkering moet uitrekenen. Pak je loonstrookjes van 2017 erbij. Neem het totaalbedrag wat je in 2017 verdient hebt. Haal daar de winstuitkering die je reeds ontvangen hebt vanaf (er staat waarschijnlijk WUK op je loonstrookjes). Trek daar alle personeelskorting van af die je in 2017 ontvangen hebt. Van dat bedrag trek je weer de eventuele reiskosten die je in 2017 ontvangen hebt af. Nu heb je een bedrag. Dat bedrag deel je door 13. Dat deel je door 100. Dan doe je dat keer 56.10%. Wat je overhoud zou je winstuitkering moeten zijn (ongeveer). Succes!

  1. Nee helaas niet, je moet echt minimaal tot 25 maart 2018 in dienst zijn om over 2017 winstuitkering te krijgen. Wel heb je het vaste deel (42.5%) al gekregen als het goed is.

 6. hallo,
  ik heb 3 jaar bij AH gewerkt, maar heb vanaf februari 2018 geen contract verlenging gekregen. Ik heb heel het jaar 2017 dus gewerkt heb ik nog recht op mijn winstuitkering? want er staat nog niks op mijn rekening..

  mvg Martijn

  1. Het antwoord op je vraag stond al in bovenstaand bericht. “Je krijgt de naheffing alleen als je op de laatste dag van periode 3 (zondag 25 maart) in dienst bent van Albert Heijn.”

 7. Mijn contract verloopt bij Albert Heijn per februari 2019. In april wordt de winstuitkering pas uitbetaald, maar ik heb het hele jaar gewoon gewerkt en de uitbetaling van de winst valt dan ongelukkig voor mij.

  Word de winstuitkering dan uitbetaald of heb ik gewoon pech als mijn contract in februari verloopt?

  1. Hoi Thomas, alle AH medewerkers krijgen winstuitkering, ook jij. Die krijg je bij het salaris van P13 uitbetaald (in Januari). Alleen de nabetaling in April krijg je helaas niet, daarvoor moet je aan de voorwaarde voldoen dat je aan het einde van P3 in dienst bent, en dat ben jij helaas niet. Succes!

 8. Hier precies hetzelfde, contract niet verlengd per half januari, dus helaas.
  Maar eigenlijk vind ik het een bezopen regel die volgens mij meer administratief praktisch is dan eerlijk.
  Als je heel 2018 mee hebt gebuffeld voor het jaarresultaat kunnen ze niet nog even je account aanhouden om in maart de extra winstuitkering te kunnen uitkeren.
  Heel oneerlijk.

  1. Misschien kan je proberen om een overeenstemming te treffen met je supermarktmanager om tot en met periode 3 in dienst te blijven?

 9. Hoi,

  Als je in week 9 ontslag neemt heb je nog een ontslagtermijn van 4 weken. Dus dan ben je tot week 13 in dienst. Krijg je dan ook je winstuitkering? Of is dat anders in 2019?

 10. Ik heb heel 2017 gewerkt bij AH en heb tot eind december gewerkt. Het gehele jaar heb ik dus daar gewerkt. Waarom moet je dan nog tot 3 maanden na het eind van het jaar in dienst zijn om de winstuitkering van het jaar ervoor te krijgen? Ik heb dus een jaar lang geholpen aan de totale omzet, maar krijg hier geen percentage van? Vind ik niet eerlijk en mag ook best aangegeven worden bij het indienen van je ontslag. Als je een jaar hebt gewerkt, hoor je hier ook een deel van te krijgen. Graag hoor ik hoe dit mogelijk kan zijn. Want als je het mij vraagt zie ik niet in dat dit op een eerlijke manier wordt gedaan

 11. Beste AH,

  Is er al bekend of er een winstuitkering wordt uitbetaald over het jaar 2018? Zo ja, geldt dit dan ook voor de medewerkers van AH online?

  Vorige jaar grepen wij namelijk mis.

  1. Beste Pieter, ik ben niet van AH maar van AHuitbetaaldata.nl.
   Het is nog niet bekend of er een winstuitkering wordt uitbetaald over 2018 helaas. En ook weet ik niet of medewerkers van AH Online hier ook recht op hebben.
   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.