’s Nachts werken bij Albert Heijn

’s Nachts werken bij Albert Heijn, steeds meer medewerkers van Albert Heijn werken ’s nachts. Niet alleen in de distributiecentra, maar ook in de winkels wordt vaak ’s nachts gewerkt. In de winkels lopen ’s nachts de klanten niet in de weg zodat de vakken goed gevuld kunnen worden. Maar aan welke eisen moet je voldoen om ’s nachts te werken?

’s Nachts werken bij Albert Heijn

Er zijn een heleboel regels waar de werkgever zich aan moet houden als je ’s nachts werkt. Deze regels gelden voor alle bedrijven in Nederland en niet alleen voor Albert Heijn.

Toeslagen

Voor werken in de nacht krijg je extra salaris in de vorm van toeslagen. Elk uur tussen 22:00 en 6:00 uur krijg je 50% extra uitbetaald. Dat betekent dat je dus 150% krijgt als je ’s nachts werkt.

Regels werken in de nacht

 • Een shift ma’s Nachts werken bij Albert Heijng ’s nachts niet langer dan 10 uren duren.
 • De werkweek mag over een periode van 16 weken niet meer dan 40 uur per week bedragen.
 • Na een of meer nachtdiensten geldt altijd een langere rusttijd.
 • Je mag maximaal 36 nachtdiensten per 16 weken draaien.
 • Je mag maximaal 117 nachtdiensten per jaar werken. Alleen als in de cao in afgesproken dat dit meer mag zijn, mag je per jaar maximaal 140 nachtdiensten werken.
 • Na een werkdag mag je als werknemer 11 aaneengesloten uren niet werken. Een keer per week is 8 uren achter elkaar niet werken genoeg.
 • Na een werkweek heb je recht op 36 uur aaneengesloten vrij. Als de werkweek bijvoorbeeld op zaterdag om 16:00 uur eindigt, mag je vanaf maandag om 04:00 uur weer werken (Wel mag je zo worden ingedeeld dat je in een periode van 14 dagen minimaal 72 uur aaneengesloten niet werkt. Deze periode mag gesplitst worden in twee onafgebroken perioden van minimaal 32 uur).

Lees ook: Zo vraag je vakantie aan bij Albert Heijn.

Recht op pauze

Iedereen die meer dan 5,5 uur werkt op een dag heeft recht op minimaal 30 minuten pauze. Deze pauze mag ook opgesplitst worden in twee keer een kwartier pauze. Als je langer dan 10 uur werkt op een dag, heb je recht op minimaal 45 minuten pauze. Ook dit mag in meerdere pauzes van een kwartier worden opgesplitst.

Meer informatie

Hopelijk heb je nu meer informatie over ’s Nachts werken bij Albert Heijn. Wil je toch meer weten? Vraag het in een reactie hieronder en ik zal proberen het antwoord te zoeken.

12 Replies to “’s Nachts werken bij Albert Heijn”

 1. Hallo

  hoeveel uur per week is het mogenlijk om ’s nachts te werken bij Albert heijn als vulploegmedewerker ?.

  en waar kan ik zulke vacatures vinden ?

  en wat zijn de eisen daarvoor ?

  groetjes

  1. Hoi Housen, er zijn maar een paar AH’s in Nederland waar ’s nachts gewerkt wordt. Ik weet in ieder geval dat er ’s nachts gewerkt wordt in de AH op Schiphol.

   Als je perse ’s nachts wil werken kan je beter bij het DC van Albert Heijn solliciteren. Daar kan je ook ’s nachts werken. Je vind de vacatures op http://werk.ah.nl. Succes!

  2. Als ik snachts werk op een feestdag die sowieso al 100% extra uitbetaald is, krijg ik dan ook nog nachttoeslag bovenop bijvoorbeeld de hemelvaartsdag toeslag ?

  3. Hallo,

   Ik heb een vraagje met hoeveel medewerkers moet je openen als je in de nacht werkt? Wat ik weet is het verplicht om met 3 personeels te openen.

 2. Hallo ik heb een vraagje. Hoe zit het nou met recht op eten in de nacht? Tot hoeveel euro hebben de medewerkers recht om te eten?

  Mvg Seda Yildiz

  1. Hoi Seda, als de medewerker op een dag minimaal 4,5 uur werkt en na 19:00 uur doorwerkt heeft hij recht op een maaltijd. Hoeveel dit is verschilt per winkel en per werkplek maar meestal mag je voor rond de 7 euro iets uitkiezen uit de winkel (als je in een Albert Heijn winkel werkt).

 3. Hallo,
  Ik werk al 4 jaar ongeveer in de nacht bij de Albert heijn. Wat ik wel krom vind is dat we geen recht hebben op maaltijd. De regel is dat iemand die voor of om 16:00 uur begint met werken tot minimaal 20:00 uur hier wel recht op heeft. Wij hebben nachtdienst van 22:00 tot 07:00 uur.

  Hoe zit dat hiermee? Officieel horen wij er toch ook recht op te hebben? Kunnen jullie dit aub voor ons uitzoeken?

  Mvg Seda

  1. Beste Seda, ik heb het uitgezocht. Helaas krijg je geen avondeten. Avondeten is alleen bedoelt voor mensen die niet zelf thuis kunnen avondeten rond de tijd van avondeten, omdat ze moeten werken.
   Als je van 22:00 tot 7:00 uur werkt kan je zelf avondeten om 18:00 uur. Helaas krijg je daarom geen avondeten.
   Groet, Ahuitbetaaldata.nl

 4. Hallo,
  Hoe zit het met de nacht toeslagen icm een feestdag?
  Ik heb op Hemelvaart gewerkt maar heb alleen de feestdag toeslag gekregen(200%). Hier zeggen ze dat je geen nachttoeslag krijgt omdat je al de feestdag toeslag krijgt. Klopt dit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.