Salaris cassiere B en Senior Medewerker Verkoop

Wat is het salaris cassiere B en Senior Medewerker Verkoop? Daar gaat deze pagina over. Want hoeveel verdien je eigenlijk als je doorgroeit binnen Albert Heijn? Op deze pagina vind je de salaristabellen voor de cassiere B en Senior Medewerker Verkoop.

Wat is cassiere B?


Als je heel goed bent in kassa draaien en je staat ook veel achter de informatiebalie, dan zou het zo kunnen zijn dat je cassiere B wordt. Als cassiere B mag je ook zelf afsluiten en openen (als dat nodig is). Je doelen als cassiere B zijn:

 • Verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van betalingen aan de kassa en/of counter.
 • Verantwoordelijk voor een actieve manier van verkopen, het verlenen van services en een gastvrije houding naar de klant.
 • Verantwoordelijk voor voorbereiding, controle en afsluiting van kassa’s.

Wat is Senior Medewerker Verkoop?

Je wordt Senior Medewerker Verkoop als je al langer bij de verkoopafdeling werkt en enige mate van verantwoordelijkheid toont. Als Senior Medewerker Verkoop sta je op de bedieningsafdelingen van onze winkel. je bent er voor de klant. Je zoekt actief contact en begroet ze altijd. Je doet dat op een manier waarvan je inschat dat ze het prettig vinden. Met de vaste klanten heb je een gezellig contact. Zoekende klanten worden door jou altijd geholpen. Samen met het management maak je de planning van de afdeling en zorg je dat alles netjes op z’n plek ligt. Altijd. Dat is een Senior Medewerker Verkoop.

Salaris cassiere B en Senior Medewerker Verkoop

[table id=5 /]

*all in loon is een schatting. Lees ook: Hoe werkt het all in loon bij Albert Heijn?

Functiejaren

Wanneer je na het bereiken van de 17-jarige leeftijd één jaar in de betreffende functiegroep hebt doorgebracht, wordt één functiejaar toegekend. Wanneer je na het bereiken van de 17-jarige leeftijd twee jaar in deSalaris cassiere B en Senior Medewerker Verkoop betreffende functiegroep hebt doorgebracht wordt een tweede functiejaar toegekend. Er worden maximaal twee functiejaren toegekend.

Wanneer je na het bereiken van de 18-jarige leeftijd maar vóór het bereiken van de 24-jarige leeftijd 3 jaar in de functiegroep hebt doorgebracht, dan worden er 3 functiejaren toegekend. De toegekende functiejaren tellen mee voor de vaststelling van je aantal functiejaren dat na het bereiken van de 23-jarige leeftijd in de functiegroep gaat gelden.
Wanneer je na het bereiken van de 23-jarige leeftijd respectievelijk 4 of 5 jaren in de functiegroep hebt doorgebracht, waarbij maximaal 3 jaren meetellen die voor het bereiken van de 23-jarige leeftijd in de functiegroep zijn doorgebracht, dan worden er respectievelijk 4 of 5 functiejaren toegekend.

De toekenning van functiejaren vindt ieder jaar automatisch plaats per de eerste van de eerste periode.

31 Replies to “Salaris cassiere B en Senior Medewerker Verkoop”

 1. beste….

  ik ben sinds 2013 senior medewerker verkoop.
  Nu ben ik er achter gekomen dat mijn uurloon minder is ten opzichte van mijn collega’s die net als ik ook senior medewerker verkoop zijn.
  Mag dit zomaar?
  Mijn uurloon is € 11,85 terwijl een ander € 12,17 verdiend.
  Mijn leeftijd is 50. en ben inmiddels 8 jaar in loondienst van AH.
  Ik heb hierover al een gesprek met mijn SM gehad en hij zei dat dit normaal was….echter ik geloof dat niet helemaal
  Kunt u mij zeggen of dat idd zo is?
  mvg Francien Ras_van Meijl filiaal 1580

  1. Beste Francies Ras-Van Meijl. Ik denk dat u te maken heeft met oude salarissen en oude rechten. Misschien dat uw uursalaris lager is, maar dat u andere toeslagen etc. krijgt. Ik raad u aan om op AH Sam te zoeken naar ‘salarisschaal senior medewerker verkoop’ en dit uit te printen en aan uw supermarktmanager te laten zien. Lees ook even goed alle regeltjes en teksten die daar op staan. Succes in ieder geval!

  2. Beste,
   Ik heb een vraagje:
   Ik werk sinds een aantal maanden op de zelfscan, en Ik hoorde van een collega dat zelfscan eigenlijk een Cassiere B taak is (wij kunnen/mogen zelf ook niet inloggen), klopt dit? En moet mijn winkel mij dan ook Cassiere B maken eigenlijk? Want ik ben nu gewoon nog A

   1. Beste Jan, ik raad je aan om dit met je leidinggevende te bespreken. Geef aan dat je graag cassiere B wil worden en vraag wat je daar voor moet doen. Succes!

 2. ik werk al 6 jaar bij Albert Hein, en verander de vakken ofwel WAP. dit is eigenlijk een teamleiders taak.
  hoor ik dan niet als seniormedewerker te boek staan?
  scheelt toch een paar euro per uur.
  ik ben nu gewoon medewerker verkoopklaar

 3. Klopt het dat Cassiere B niet meer bestaat? Ik voer wel de functie uot maar wordt er niet voor betaald.

  1. Hoi Jane, voor zover ik weet bestaat de functie cassiere B nog wel. Wie zegt dat die functie niet bestaat? Probeer er over in gesprek te gaan met je leidinggevende. Succes!

 4. De teamleiders zeggen dat je geen cassiere B meer kan worden. Het is cassiere of teamleider. Alleen de oude lichting die al cassiere b waren voor een bepaalde tijd krijgen wel volgens die schaal uitbetaald

  1. Hoi Jane, ik weet niet of dit waar is of niet waar. Ik weet wel dat er Albert Heijn winkels zijn in Nederland waar in de afgelopen twee maanden iemand cassiere B geworden is. Die persoon doet ook administratieve taken (kassa’s tellen, afromen, inleggen en kluis tellen). Je kan het nog even checken bij je manager, of eventueel een melding doen bij de Ahold Signaallijn als je denk dat je onrechtmatig behandeld wordt. De ahold signaallijn kan je bereiken via deze url. Ook kan je navraag doen bij de vakbond, maar misschien kan dat alleen als je lid bent van de vakbond. Maar je kan het altijd proberen. Succes in ieder geval!

 5. Ik ben junior medewerker verkoop en sta op de broodafdeling. Moet je als junior medewerker ook verplicht kassa kunnen?

  1. Hoi, ik werk al een tijdje als cassiere b, paar weken nu en ik heb mijn teamleider gevraagd hoe het zit met loonsverhoging, zij had het erover dat het hoofdkantoor per periode berekend of je minstens 50% van je gewerkte uren achter de counter of zelfscan gewerkt hebt en dat je daarna loonsverhoging krijgt, nu vroeg ik me af hoe lang deze periodes duren, want dat wist zij mij ook nie yte vertellen. Ze schijnen namelijk heel erg lang te zijn.

  2. Hoi Jochem, daar zijn niet echt regels voor, dat is per filiaal verschillend. Het enige dat ik je kan vertellen dat af en toe kassa draaien echt heel erg leuk is en juist die afwisseling maakt je werk nog leuker, toch? 🙂

 6. Beste,
  Ik heb een vraagje:
  Ik werk sinds een aantal maanden op de zelfscan, en Ik hoorde van een collega dat zelfscan eigenlijk een Cassiere B taak is (wij kunnen/mogen zelf ook niet inloggen), klopt dit? En moet mijn winkel mij dan ook Cassiere B maken eigenlijk? Want ik ben nu gewoon nog A. Ik hoop dat je me kan helpen!

  1. Beste Jan, ik raad je aan om dit met je leidinggevende te bespreken. Geef aan dat je graag cassiere B wil worden en vraag wat je daar voor moet doen. Succes!

 7. Hallo vraagje!

  Kan ik ergens zien wat het uurloontabel was van 2019? Het bovenstaande tabel is van 2020 correct?

  Vriendelijke groet

 8. Hallo, de vraag was of jullie beschikken over een tabel van 2019? Ik snap dat het bovenstaande word geüpdate. Vriendelijke groet!

 9. Ik heb een vraag, ik werk voor het vierde jaar als groenteman. Ik heb geen verhoging gekregen? Ik ben geen senior geworden. Waarom?

 10. Ik heb een vraagje;
  Ik ben net cassiere b geworden en nu 17, en word eind november 18. Krijg ik dan 1 januari 2021 1 functiejaar? Of pas in 2022?

  1. Heey! Dat is een hele goede vraag. Wanneer ben je in dienst gekomen bij AH? Volgens mij telt alleen elk functiejaar dat je 18 bent mee, maar dat weet ik niet helemaal zeker.

 11. Beste,
  Ik heb een vraag:
  In de cao staat dat je aankomend kassamedewerker (functiegroep A) of kassamedewerker (functiegroep B) kunt zijn. Mijn vraag hierop is wanneer ben je een aankomend kassamedewerker en wanneer een kassamedewerker?

  1. Beste Anouk, dit verschilt (helaas) echt per filiaal. Als je begint ben je sowieso cassiere A. Als je ook balie en zelfscan gaat doen en zelfstandig openen en afsluiten dan word je cassiere B. Wanneer dit gebeurt is echter echt een groot verschil per winkel. Ga eens in gesprek hierover met je leidinggevende, vaak wil dat wel helpen! Succes!

 12. Beste,

  Vanaf wanneer gaat de loonsverhoging in nadat je jarig bent geweest. Telt dit vanaf het moment dat je jarig bent of pas vanaf de eerstvolgende periode? Staat dit ook aangegeven op je loonstrook?

  Groetjes

 13. hallo,
  ik werk nu 3 jaar bij de Albert Heijn als kassière A. ik sta echter bij de zelfscan en servicebalie en dit is eigenlijk werk voor een kassiere B. Ik heb vernomen dat ik onderbetaalt ben al die tijd en ik wilde vragen of het zo is dat ik dit salaris met terugwerkende kracht kan krijgen. Is dit waar en zo ja hoe krijg ik dit voor elkaar?

  1. Beste Mel, hierover kan je het beste in gesprek gaan met je leidinggevende. Een andere weg is via de vakbond of via het programma Boos van Tim Hofman (die heeft hier meerdere uitzendingen over gemaakt). Succes!

 14. Hoi
  Ik heb een vraagje .
  Ik ben sinds 2016 in dienst bij ah sinds november 2020 krijg ik als cassiere b uitbetaald tot nu toe (al 16 maanden) moest dat niet omhoog gaan ?
  En toen ik begonnen was met cassiere b had ik maar 0.80 cent verhoging terwijl andere collega’s minimaal 1 euro loonverhoging kregen toen ze cassiere b zijn geworden.
  Alvast bedankt

 15. Hoi ik heb een vraagje ,
  Ik werk al sinds 2016 bij ah , november 2020 ben ik officieel cassiere b geworden tot nu toe wordt ik met het zelfde uurloon betaald (16maanden lang) moest ik geen uurverhoging krijgen ?
  2 de vraag sinds ik cassiere b ben wordt ik maar 0.80 cent extra betaald terwijl andere collega’s die cassiere b zijn geworden minimaal uitbetaald wordt met 1.00 euro bij sommige zelfs meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.