Teamleider worden

Ik wil teamleider worden bij Albert Heijn, hoe gaat dat? Als je langer bij Albert Heijn wil blijven werken en wil doorgroeien is het misschien leuk om teamleider te worden.



Teamleider worden

Als teamleider zorg je ervoor dat je een team aanstuurt en motiveert. Door de samenwerking met de andere teamleiders en medewerkers ziet de winkel er altijd goed uit en is het iedere dag heel gezellig. Klanten merken dit en komen daarom graag terug bij jouw Albert Heijn filiaal.

Door het aansturen van je team doe je leidinggevende ervaring op wat goed van pas kan komen in je verdere carrière. Je hebt als teamleider flexibele werktijden en een goed salaris waardoor het een ideale baan is om naast je studie.

Teamleider verkoopklaar

Als teamleider werk je op een van de twee afdelingen: verkoopklaar of verkoopafhandeling. Als teamleider verkoopklaar leidt een vulploeg. Je zorgt dat de vakkenvullers alles goed vullen en dat de boodschappen goed in de winkel liggen voor de klant.

Teamleider verkoopafhandeling

Als teamleider verkoopafhandeling leid je een kassateam. Je zorgt dat de klant vlot en goed kan afrekenen en dat alle handelingen aan de kassa goed verlopen.



Verantwoordelijkheden

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor een aantal zaken. Dat is onder andere: het motiveren van je team, een goede samenwerking binnen je team, een goed verloop van de processen op jouw afdeling, het aannemen en opleiden van nieuwe medewerkers en herkennen van talenten binnen je team.

Hoe word je teamleider?teamleider worden

Vraag aan je leidinggevende wat de mogelijkheden zijn binnen jou winkel. Als er binnen jou Albert Heijn filiaal niet direct een teamleider nodig is kan je ook teamleider worden in een andere winkel. Tot slot kan je als je nog niet bij Albert Heijn werkt solliciteren naar de functie via de website van Albert Heijn.

16 Replies to “Teamleider worden”

 1. Ik ben nu 16, en ik zit in mijn examen jaar van het vmbo gt tl+.
  Verder werk ik al één jaar bij de Albert Heijn in de houdbaar vulploeg.
  Als ik geslaagd ben, wil ik graag doorgroeien in deze winkel.
  Ik zag dat in mijn filiaal waar ik werk, nog één teamleider wordt gezocht. Mijn vraag was of het mogelijk is, om als 16 jarige, dit te kunnen worden?

  1. Hoi Robin, als Teamleider heb je best wel veel verantwoordelijkheden, dus ik denk niet dat je meteen teamleider kan worden als je 16 bent. Wel kan je aan de supermarktmanager vragen of je een gesprek met hem/haar mag en dan moet je in dat gesprek uitleggen dat je graag wil doorgroeien en dan kunnen jullie samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Heel veel succes!

   1. Hi Robin,
    De functie van teamleider is natuurlijk de leukste functie in de winkel. Ik ben zelf 17 en afgelopen oktober benoemd tot teamleider verkoopafhandeling, het is zeker mogelijk! Ik raad je aan vooral positief op te vallen en dus initiafief te tonen. Laat het ook aan je eigen teamleiders weten, zij kunnen je begeleiden en je misschien af en toe wat extra verantwoordelijkheid geven. Ik wens je veel succes!

 2. Hoi Ik ben 18 jaar en sinds kort teamleider. Nu heb ik net mijn eerste loonstrook gekregen en ben ik even aan het rekenen gegaan. Toch zit ik te twijfelen hoeveel ik nu krijg. Als ik namelijk mijn uren op tel die ik heb gewerkt en dat x mijn uurloon (9,98 +32,97% kom ik niet op mijn loon uit.
  Ik kom zelf hoger uit. Ik heb rekening gehouden met de heffingen etc.
  Gegroet, Johan

 3. Beste Ah uitbetaaldata,

  Ik ben recentelijk op gesprek gegaan om teamleider te worden.

  Helaas ben ik niet door dit gesprek heen gekomen ondanks het feit dat ik wel de verantwoordelijkheden heb van een ‘echte’ teamleider. Ik moet constant op werk gebruikmaken van het account van een andere tl om mijn eigen werk te kunnen doen.

  Ik loop niet langer mee met iemand anders. Dit was al het geval reeds voor het gesprek.

  Mijn vraag is nu: Wat zijn mijn rechten?

  Ik heb de verantwoordelijkheden van een teamleider, maar krijg slechts de helft betaald en dit is enorm frustrerend. Zijn hier regels over?

  Kan de ah mij eerlijker compenseren ongeacht welke functie er in het systeem staat?

  1. Beste Peter,

   Ik kan mij voorstellen dat dat heel frustrerend is. Als je echt denkt dat het onterecht is dat je (nog) geen teamleider bent, zou ik zeker in gesprek gaan met je leidinggevende. Mocht het zo zijn dat je vind dat je onterecht behandeld wordt, dan kan je altijd contact opnemen met de Ahold Signaallijn (alle informatie daar over staat in het handboek, te raadplegen via deze link).

   Binnenkort komen er nieuwe functies, de functie teamleider gaat verdwijnen. Ik denk dat jij, gezien je ervaring, zonder veel moeite shiftleider zou kunnen worden. Informeer bij je leidinggevende naar de mogelijkheden! Het salaris van een shiftleider is hoger dan dat van een vulploegmedewerker.

   Succes!

  2. Beste Peter/ beste AH Uitbetaaldata
   Ik zit in exact dezelfde situatie maar dan voor de functie shiftleider. Ik draag de verantwoordelijkheden van een shiftleider, maar ik krijg toch weer mijn oude vakkenvuller-contract voorgeschoteld. Heb je ooit nog achterhaald wat je rechten hier zijn? Ik overweeg mijn huidige contract af te laten lopen.

 4. hallo, hoeveel verdien je eigenlijk per uur a;s 22 jarige in Albert Heijn als teamleider ? of teamleider van de kassa?

  1. Beste Salim,

   Teamleiders vulploeg en teamleider kassa verdienen hetzelfde salaris. Het salaris voor een 22-jarige teamleider is op dit moment 13,29 als je net teamleider bent (elk jaar komt er wat bij).

   Succes!

 5. Ik heb een sollicitatie komende dinsdag als teamleader bij AH.
  Ik ben 39 jaar zit al 20 jaar in de retail/kledij als assistent manager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.