Uitleg loonstrookje Albert Heijn

Uitleg loonstrookje Albert Heijn – Hoe werkt het loonstrookje van Albert Heijn? Hoe kan ik zien of ik goed uitbetaald ben? Dat vertel ik je in dit artikel. Houd je loonstrookje bij de hand, dan wordt het (hopelijk) allemaal duidelijk.

Hoe open je je loonstrookje van AH?

Je loonstrookje van AH kan je vinden op AH Sam. Log in op AH Sam en ga naar ‘alle applicaties’. Hier vind je de applicatie ‘LOON’. Klik hier op en je komt bij je loonstrookje. Klik bovenaan op ‘loonstrookje’ en je ziet direct je laatste loonstrookje in beeld. En Als je hem als PDF wil downloaden dan klik je op de download button, die vind je aan de rechterkant (pijltje naar beneden).

Uitleg loonstrookje Albert Heijn

Je loonstrookje bestaat uit verschillende onderdelen:

Uitleg loonstrookje Albert Heijn 1. Datum van wanneer tot wanneer het loonstrookje gaat. Deze kan je ook terugvinden bij periodes waarover je betaald wordt op deze site. Je ziet op je loonstrookje precies van wanneer tot wanneer dit loonstrookje geldt.
 2. Gewerkte uren. Dit zijn de uren die je gewerkt hebt deze periode. Om al je gewerkte uren precies te weten moet je ‘gewerkte uren’ en ‘tvt-uren’ bij elkaar optellen. Dit zijn de uren die je gewerkt hebt deze periode.
 3. TVT-uren. Dit zijn uren die je boven je contract werkt. Kort-parttimers krijgen deze uren direct uitbetaald. Deze moet je dus optellen bij je gewerkte uren. Lang-parttimers en fulltimers moeten de uren bij ‘gekweekt’ optellen bij het totaal aantal gewerkte uren.
 4. BCD-uren zijn feestdagen waarop je betaald krijgt. Voor meer uitleg kijk je bij hoe werken BCD uren?
 5. Toeslaguren. Dit zijn uren waarop je toeslag krijgt, bijvoorbeeld als je op zondag werkt.
 6. ADV-uren. Adv staat voor arbeidsduurverkorting. Bij adv werk je wekelijks meer dan de afgesproken arbeidsduur. De extra gewerkte uren neem je op een ander moment op als verlof. Als Kort-parttimer krijg je je ADV-uren meteen uitbetaald.
 7. Vakantie-uren. Kort parttimers krijgen deze meteen uitbetaald. Dit zit in het extra loon dat je krijgt als parttimer.
 8. Heffingskorting. Als hier een N staat dan staat je heffingskorting niet aan bij Albert Heijn (misschien wel bij een andere werkgever?). N betekent dat je heel veel loonheffing betaald. Als er een J staat is alles goed.
 9. Voorschot WUK KPT, ofwel een voorschot van de winstuitkering voor kort parttimers. Dit is ook inbegrepen in het all-in loon.
 10. Voorschot Vak. toeslag KPT, ofwel een voorschot van de vakantietoeslag voor kort parttimers. Ook dit is inbegrepen in de 32,97% die je extra ontvangt als kort parttimer.
 11. Loonheffing betaal je aan de belastingdienst. Bekijk hier wanneer je loonheffing betaalt.
 12. Reisgeld is het reisgeld dat je eventueel ontvangt als je ver van je werk woont.
 13. Door u te ontvangen, dat is het geld dat je op je rekening gestort krijgt.
 14. Uurloon is het loon dat je per uur verdient (voor kort-parttimers is dit het ‘normale’ loon, nog zonder de 32,97% extra).
 15. Norm-uren, ofwel je contracturen per 4 weken.

Nu ken je alle onderdelen van je loonstrookje

Met deze uitleg loonstrookje Albert Heijn kan je je loonstrookje goed lezen. Als het goed is weet je nu precies wat alles is en kan je uitrekenen of je uibetaalde loon klopt. Is het nog niet helemaal duidelijk nu? Stel je vraag in een reactie en je krijgt antwoord.

Getagd met , , , , , , , , , , ,
8 reacties op “Uitleg loonstrookje Albert Heijn
 1. Youssef schreef:

  Vraagje, ik heb een gele maand lang dat begon op 6 april en eindigde op 27 april 4 uur in de week gewerkt de salaris die K hoorde te krijgen als 16jarige was 97,20 maar vandaag 30 april (uitbetaalday) heb ik maar 42,06 uitbetaald gekregen heeft iemand raad?

 2. Amira Boekhouders schreef:

  Wat betekend “Dienstvb/Functiekd”? Bij mij staat er de code ‘BT/8104’ achter, wat betekend dit?

 3. Myrthe schreef:

  Vraagje, ik heb voor ik naar afdeling verkoop ging anderhalfjaar op de kassa afdeling gewerkt.Nu kan ik niet vinden of ik in schaal a of b betaald werd, terwijl ik dat wel hoor te vinden op mijn loonstrook. Hoe zit dat?

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Myrthe, kijk eens op je loonstrookje. Daar staat rechts bovenin, onder je burgerservicenummer dienstverband/funktiekd. Code 8105 betekent cassiere A en 8206 voor cassiere B. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.