Vakantie aanvragen Albert Heijn

Vakantie aanvragen Albert Heijn

Vakantie aanvragen Albert Heijn is super leuk! Hoe moet je vakantie aanvragen bij Albert Heijn? Als Albert Heijn medewerker wil je natuurlijk ook eens een keer vrij hebben. Via AH Sam kan je vrij vragen bij je leidinggevende.

Vakantie aanvragen Albert Heijn


Vakantie aanvragen bij Albert Heijn gaat via de applicatie Go!. Je gaat hiervoor naar AH Sam. Als je bij AH Sam bent klik je op ‘alle applicaties’.ah rooster

loonstrookje ah

 

 

Als je daar bent, klik je op ‘Go!mw’ (zie rechts).

Vervolgens ga je naar ‘Start’. Als je op ‘Vrij vragen’ drukt, kan je je vakantie aanvragen bij AH.

Waar moet je op letten bij je vakantieaanvraagVakantie aanvragen Albert Heijn

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je vakantie aanvraagt bij Albert Heijn. Ten eerste moet je dat minimaal drie weken van tevoren doen. Ten tweede moet je bij vakantie altijd kiezen voor ‘VAK’ in het vakje soort vrije tijd. Vervolgens kan je een begindatum en einddatum invullen in Go. De vakjes van en tot hoef je nooit in te vullen. Bij opmerkingen kan je zeggen om wat voor vakantie het gaat. Fijne vakantie alvast!

 

Vakantie annuleren bij AH

Wil je toch liever werken? Dan kan je je vakantie annuleren. Hiervoor ga je naar ‘bestaande aanvragen’. Als je de vakantie aanvinkt die je wil annuleren en op ‘opslaan’ drukt ben je klaar. Je leidinggevende keurt het annuleren van je vakantie goed, en je kan gaan werken.

Heb je nog meer vragen over vakantie aanvragen Albert Heijn? Laat het weten in een reactie of op Facebook!

Getagd met , , , , , , , ,
37 reacties op “Vakantie aanvragen Albert Heijn
 1. Brenda schreef:

  Wij moeten toch eerst een papieren versie invullen en dan pas na goedkeuring mogen wij het in sam invullen, is dit bij meerdere filialen zo?

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Brenda, voor de zomervakantie is dat in (bijna) alle filialen zo. Voor de overige vakanties mag je het gewoon aanvragen via Go!. Succes!

 2. Claire schreef:

  Hoi,
  Is er een limiet voor dagen dat je vrij kan vragen? Ik ben namelijk in totaal dit jaar (zonder zomervakantie) 4 weken weg ivm vakantie of schoolreizen, kan dat dus, of is dat te veel?
  Groetjes, Claire

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Claire, de limiet is in de zomervakantie maximaal 4 weken achter elkaar. Langer keurt het systeem automatisch af. Als je vier losse weken weg bent is dat echt geen probleem, je mag zoveel vrij vragen als je wil (of het goedgekeurd wordt is een tweede, haha). Succes en fijne vakantie alvast!

   • KARSTEN schreef:

    Als ik het dus goed begrijp mag je niet langer dan 4 weken achtereenvolgend vrij vragen. Maar mag je dan wel twee weken vrij vragen, daar een vrije dag tussen zetten en dan nog drie weken vrij vragen?

    • AH Uitbetaaldata schreef:

     Dat zou ik even overleggen met je leidinggevende! Hij/zij bepaalt of je vrij krijgt of niet.

     • hans schreef:

      ik begrijp dat niet helemaal, waarom bepaald de manager dat? je moet gewoon naar je contract kijken en als je vrij wilt en je hebt recht daar op heeft manager daar niks te zeggen…

      • AH Uitbetaaldata schreef:

       Hangt er van af of heel veel andere mensen al vrij hebben.

       • hans schreef:

        Of andere mensen vrij hebben of niet heeft niks met jou te maken. Contract is de baas. meestal is het 52 dagen vrij, als je vrije dagen open hebt dan moeten ze je vrij geven. alleen in bepaalde situaties niet en dat staat in arbo wet

 3. Ana schreef:

  Waarom moet je in de maand augustus vrij vragen als je op vakantie wil gaan in september hier gaat dat niet zeggen ze ik vind dat niet eerlijk je moet vakantie kunnen pakken waarneer dat gaat

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Beste Ana, iedereen wil graag op vakantie dus hier moet een goeie verdeling in komen want het kan niet zo zijn dat iedereen tegelijk op vakantie gaat. En ook voor september moet je vrij vragen hoor.

 4. Leonie schreef:

  Ik heb nu pas zomervakantie geboekt. Is het te laat als ik het nu nog in GO plaats of moet ik dat eerst met mijn teamleider overleggen?

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Leonie, officieel moet je het eerst met je Teamleider overleggen. Ik zou het zo snel mogelijk in GO! zetten en aan je Teamleider vragen of hij/zij het wil accepteren omdat je al geboekt hebt. Succes!

 5. Florian schreef:

  Ik heb mijn vakantie aangevraagd, maar na het verzenden van de aanvraag zie ik hem niet terug bij ‘bestaande aanvragen’. Hoe kan dit?

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Florian, je teamleider moet het eerst goedkeuren, daarna komt het bij je ‘bestaande aanvragen’. Succes!

 6. Colijn schreef:

  Als ik vakantie heb aan gevraagt
  Waar komt het berichtje te staan
  Wat de teamleider stuurt

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Colijn (ik heb je naam aangepast), je berichtje gaat eerst naar de teamleider. Als hij/zij het geaccepteerd heeft zie jij het bij ‘bestaande aanvragen’. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende geholpen heb. Groeten van AH Uitbetaaldata

 7. Dolores schreef:

  Ik heb vakantie aangevraagd en deze is afgekeurd, maar de vakantie is al geboekt en ik kan dan dus echt niet werken, wat moet ik nu doen?

 8. Anouk schreef:

  Hoi,
  Ik wil graag vrij vragen maar dat lukt mij niet. Ik werk er pas net en zodra ik via Go naar vrije vragen ga kan ik bijna alles doen. Ik kan alleen niet bij soort vrij: VAK invullen. Ik heb helemaal geen keuze opties, wat moet ik doen?

 9. Kelly schreef:

  Hi,
  Ik had een vraag heb geen idee of ik dat hier mag plaatsen. Maar ik had een vakantie verzoek gestuurd voor 2 dagen in december, hun hebben dit afgekeurd en gezegd dat ik geen vakantie mag nemen in december ?
  Is dit toegestaan ?

  Gr Kelly

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Kelly, het klopt wat ze zeggen. Toen je je contract getekend hebt ben je akkoord gegaan met de voorwaarden die in de CAO (Collectieve Arbeids Overeenkomst) staan. Hierin staat dat medewerkers geen vrij mogen in december, helaas. Alle andere maanden mag dit wel. Je zou misschien iemand anders voor je diensten kunnen regelen. Succes!

 10. Anja Vieveen schreef:

  Beste,

  wat is de termijn waarin beslist moet zijn of een vakantie goed of afgekeurd is?

  met vriendelijke groeten, Anja

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Beste Anja, dat weet ik eigenlijk ook niet precies. U wilt graag weten of u met vakantie mag? Ik raad u aan om de Teamleiders nog eens te vragen of ze er snel naar willen kijken. Groet, ahuitbetaaldata.nl (ps. deze site is niet gemaakt door Albert Heijn).

 11. B schreef:

  Geachte heer/mevrouw

  Ik zit nu in een situatie waar ik ontslagen wordt wegens werkweigering bij de Albert Heijn.

  Ik heb namelijk een tentamen week en ik had bij de albert heijn ruim 3.5 weken van te voren vrij gevraagd voor mijn tentamens deze werd afgekeurd. Hierna nam ik contact op met een teamleider en die zei dat die binnen 3 weken niet kon accepteren hoewel ik 3 weken van te voren vrij had gevraagd maar hij gaf aan dat die zou proberen om de dagen dat ik ingepland stond te regelen dit werdt gedaan ik moest zelf vervanging zoeken en doorgeven. Maar op zondag avond had ik een collega gevraagd om in te vallen voor mij ik gaf dit door aan desbetreffende teamleider via de app. Maar op zondag hoorde ik van mijn filiaalmanager dat die collega niet geschikt zou zijn voor het terug vullen van de producten hoewel hij wel ervaring heeft met terug vullen en tellen. Mijn manager gaf aan dat ik toch moest komen op zondag avond 18.00 en ik zei ik kan echt niet heb een drukke tentamen week en moet leren daarnaast had ik vrij gevraagd ruim van te voren en heb ik nog een vervanger gevonden. Hij gaf aan dat ik dan nooit meer terug hoef te komen als ik niet kwam opdagen. Ik zei van ik kom niet sorry en hij gaf aan dat ik een brief krijg en een gesprek volgt wegens werkweigering. Dus een ontslag. Mag dit wel ? Ik werk trouwens al 3.5 jaar bij de Albert Heijn en heb nog nooit een schriftelijke waarschuwing gekregen en mijn contract verloopt over 3 maanden af.

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi B, wat een vervelende situatie. Het beste kan je contact opnemen met de Ahold signaallijn. Hier kan je (eventueel anoniem) je beklag doen. Het telefoonnummer is 0800-0222169. Het kan ook via internet, via Aholdsignaallijn.nl. Succes!

 12. Angelique schreef:

  hoihoi ,

  ik heb een keer vrij gevraagd voor in februari. dat was goed gekeurd alleen hij staat niet meer tussen me geaccepteerde en me andere vrij vraagring voor in mei staan der ook niet bij? hoe kan dat?

  Angelique

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Angelique, dat is wel gek. Heb je dat bericht nog van dat hij goedgekeurd is? Overleg even met je leidinggevende wat het beste is om te doen, want ik kan je vanaf hier helaas niet helpen. Succes!

 13. Enes schreef:

  Wij mochten dus blijkbaar maximaal 3 weken op vakantie maar gelden die 3 weken voor heel het jaar of kan ik bijvoorbeeld ook vrij vragen voor de meivakantie apart van die 3 weken die voor de zomervakantie zijn.

 14. Eline schreef:

  Ik heb geprobeerd een verzoek in te dienen op go om vrij te krijgen in de vakantie, want ik ben dan weg met familie. Echter krijg ik van de website een pop-up met dat ik een start- en eindtijd moet invullen terwijl ik dit heb gedaan. Hoe kan ik dit oplossen?

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Eline, probeer het vanaf een computer te doen met Chrome. Vanaf smartphones kan je geen vrij vragen. Een begin- en eindtijd hoef je namelijk niet in te vullen. Succes!

 15. Q schreef:

  Als ik een vrij-aanvraag indien krijg ik de waarschuwing: “Door deze vrij-aanvraag komt je vakantiesaldo in de min. Het is nog steeds mogelijk om deze aanvraag te voltooien.” Wat betekent dit?

  • AH Uitbetaaldata schreef:

   Hoi Q, dat lijkt een automatische melding. Die melding kreeg ik ook en mijn vakantiesaldo is zeker niet te laag. Dus gewoon negeren!

 16. Pien schreef:

  Kun je ook ergens op de site zien welke dagen je vakantie hebt aangevraagd?

1 Pings/Trackbacks voor "Vakantie aanvragen Albert Heijn"
 1. […] Lees ook: Zo vraag je vakantie aan bij Albert Heijn. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.