Wanneer krijg je winstuitkering bij AH?

Wanneer krijg je winstuitkering bij AH? Het kan zijn dat je je dat al een tijdje afvraagt. In dit artikel vertel ik je precies of je wel of geen recht hebt op winstuitkering en wanneer je die winstuitkering dan krijgt als je bij Albert Heijn werkt.

Wat is winstuitkering?

Winstuitkering is de uitkering (extra geld) die je krijgt als het bedrijf waar je werkt winst maakt. Albert Heijn geeft winstuitkering aan alle Albert Heijn medewerkers die in dienst zijn bij Ahold-Delhaize. Als Albert Heijn meer winst maakt krijg je meer winstuitkering. Als Albert Heijn minder winst maakt of verlies draait krijg je minder of helemaal geen winstuitkering. Gelukkig komt dat niet zo vaak voor.

Wanneer krijg je winstuitkering bij AH?

Wie krijgt winstuitkering bij AH?

Iedereen die in dienst is van Albert Heijn WWM (dus in dienst van Ahold-Delhaize) krijgt winstuitkering. Helaas geldt de winstuitkering niet voor mensen die in dienst zijn van een franchisewinkel. Soms hebben die een eigen regeling.

Hoeveel winstuitkering krijg je?

Je krijgt altijd twee verschillende soorten winstuitkering.

 1. Het vaste deel winstuitkering
 2. De nabetaling van de winstuitkering

Het vaste deel winstuitkering is altijd 45% van je loon. Dit is voor iedereen hetzelfde. Je krijgt 45% van je gemiddelde salaris bij je loon bijgeschreven. In totaal (vaste deel plus nabetaling) krijg je maximaal 130% van jouw gemiddelde periodesalaris.

De nabetaling van de winstuitkering is ieder jaar anders en wordt meestal in maart bekendgemaakt. Houd deze website in de gaten voor de hoogte van de nabetaling.

Lees ook: Zo hoog is de nabetaling van de winstuitkering over 2021.

Wanneer krijg je winstuitkering bij AH?

Het vaste deel van de winstuitkering (45%) krijg je bij je loon van periode 12. Kijk op de homepage om te zien wanneer de uitbetaling van periode 12 is. Let op! Dit geldt niet voor kort-parttimers! Als kort-parttimer krijg je iedere periode het vaste deel van de winstuitkering al bij je salaris. Meer informatie over het all-in-loon vind je hier. Je krijgt dan dus geen extra geld in december.

De nabetaling krijg je altijd bij het salaris van periode 3. De nabetaling geldt wel ook voor kort-parttimers.

Voorwaarden

De nabetaling van de winstuitkering krijg je alleen als je op de laatste dag van periode 3 nog in dienst bent. Anders komt de winstuitkering helaas te vervallen.

Volg ons ook op Facebook voor nieuws over de winstuitkering,

32 Replies to “Wanneer krijg je winstuitkering bij AH?”

 1. Een vraagje:
  Hoe zit het met de nabetaling in verband met uitdiensttreding?
  Stel ik treed uit dienst op 1 december (periode 12) heb ik dan recht op nabetaling van 2019?
  Stel ik treed uit dienst op 8 december (periode 13) heb ik dan recht op nabetaling van 2019?
  Stel ik treed uit dienst op 1 januari 2020 (periode 1) heb ik dan recht op nabetaling van 2019?
  Groetjes Britney

  1. Hoi Britney. Bedankt voor je vraag over de nabetaling in verband met uitdiensttreding, ik kan me voorstellen dat je met deze vraag zit.

   Je hebt echt alleen recht op de nabetaling van de winstuitkering als je op de laatste dag van periode 3 van 2020 in dienst bent. Je moet dus uit dienst treden na zondag 22 maart 2020 om van de nabetaling gebruik te maken.
   Groeten, AHuitbetaaldata.nl

   1. Hoi,
    Hoe zit het met de winstuitkering van december? Ik heb een contract van 26 uur per week dus ik heb er recht op. Ik vroeg me alleen af hoe het zit met deze winstuikering en uitdiensttreding. Stel ik treed uit dienst per 1 december 2020. Heb ik dan recht op die winstuikering of heb ik dat pas als ik uit dienst treed op 1 januari 2021?

    Groetjes,
    Ellen

 2. Als ik nu ontslag neem, krijg ik dan mijn winstuitkering nog gestort (en de 1.6% bonus)? Of moet ik hiervoor wachten met ontslag nemen tot en met 23 maart? En moet ik op die dag pas mijn ontslag indienen of moet ik dan/die week mijn laatste week hebben?

  1. Beste Derk, om in aanmerking te komen voor de winstuitkering moet je in dienst zijn op de laatste dag van periode 3. In dit geval is dat zondag 22 maart 2020. Je kan dus ontslag nemen per 23 maart, dan krijg je de winstuitkering nog. De 1,6% krijg je uitbetaald in maart, het is nog niet duidelijk op welke dag je daarvoor nog in dienst moet zijn maar het zou kunnen dat dat dezelfde dag is.

 3. Dus als ik ontslag wil nemen en de winstuitkering wil. Moet ik dan mijn ontslag brief op 23 maart inleveren of kan dat ook vier weken voor 23 maart (24 februari)?

 4. Dat vraag ik mij ook af. Het variabele deel krijgen we bij het eerst volgende loon, dus zou bekend moeten zijn ?

 5. Ik heb op 1 december 2019 ontslag genomen bij Albert Heijn. In de bevestiging van uitdiensttreding wordt wel vermeld dat ik het recht heb op een winstuitkering. Hierin wordt beschreven dat ik minstens 3 maanden in dienst moest zijn. Dat is in dit geval wel het geval.
  Hoe zit het hiermee dan?

  1. Beste Hasan, Je hebt recht op het vaste deel van de winstuitkering, die heb je al gekregen. De nabetaling krijg je helaas niet, daarvoor moet je op de laatste dag van periode 3 in dienst zijn.

 6. Hi, hoe zit het met winstdeling als mijn contract niet word verlengd bij winkel A, maar ik in dienst treedt bij winkel B?
  Krijg ik dan enkel winstdeling over mijn verdiensten van winkel B of veranderd dat niet?

  Groetjes.

  1. Beste Sam, als je binnen 6 maanden opnieuw in dienst treedt dan geldt je oude contract nog, dat loopt dan automatisch door. Je krijgt dus nog steeds winstuitkering, voor beide winkels, want het contract is hetzelfde. Succes!

  1. Op je loonstrookje staat Ahold Delhaize als je voor Ahold werkt. Ale je voor een franchise werkt staat er de naam van de ondernemer. Vaak werkt een franchise ook niet met MyHR maar met een ander systeem om je loonstrookje te bekijken šŸ™‚

  1. Beste Bryan, het ging alleen om een nabetaling. Misschien heb je alle winstuitkering waar je recht op had al ontvangen? In december heb je namelijk al een deel ontvangen. Heb je een all-in uurloon?

 7. Hallo
  Ik heb geen winst uitkering gehad bij de uitbetaling van periode 3 2022, ben net sinds februari in dienst. Klopt dit of moet ik heir even achterna gaan?

  1. Ja, dat klopt!
   Jouw winstuitkering wordt berekend op basis van je gemiddelde periodesalaris. Dat is het gemiddelde van je uitbetaalde uren in de perioden 1 t/m 12 en je contracturen over periode 13.
   Deze periodes zijn van vorig jaar, dus als je in periode 1 of 2 dit jaar in dienst bent gekomen krijg je daar over winstuitkering in 2023.

 8. Als ik eind september overstap van uitzend naar ah zelf, krijg ik dan nog de winstuitkering of ben ik dan net te laat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.