Werken bij ah

Als je wil werken bij Albert Heijn is het handig om van tevoren dingen te weten. Alle info over werken bij AH vind je op ahuitbetaaldata.nlWerken bij AH

Je kan werken in een Albert Heijn winkel, bij het distributiecentrum, op het hoofdkantoor, bij een Pick Up Point of bij AH Online, de bezorgdienst van Albert Heijn.

Albert Heijn winkelWerken bij ah

Als je wil werken in een Albert Heijn winkel dan zijn er veel mogelijkheden. Albert Heijn heeft meer dan 900 winkels in Nederland, België en Duitsland. Je kan werken bij de afdeling verkoopklaar (vakkenvullen), afdeling verkoopafhandeling (de kassa) en bij de afdeling verkoop (brood, kaas en vleeswarenafdeling). Je kan ook in de winkel werken als teamleider of als manager.

Lees ook: Hoeveel salaris ontvang ik bij Albert Heijn?

AH-distributiecentrum

Als er bij jou een distributiecentrum in de buurt zit, kan je ook werken bij een AH-distributiecentrum. De distributiecentra van ah zitten in Zaandam, Tilburg, Pijnacker, Zwolle, Geldermalsen en Nieuwegein. Hier moet je producten verzamelen die vervolgens naar de Albert Heijn filialen gaan.

Pick Up Point

De Pick Up Points van Albert Heijn zijn relatief nieuw. Dit is een plaats (meestal vlakbij de snelweg of bij een bestaand Albert Heijn filiaal) waar mensen boodschappen kunnen ophalen die ze online besteld hebben. Je hoeft de boodschappen alleen aan de klant te overhandigen en de klant pint bij jou het bedrag van de boodschappen.

AH Online, de bezorgservice van Albert Heijn

Je kan ook werken bij AH Online, dat is de bezorgservice van Albert Heijn. Klanten bestellen via internet hun boodschappen en jij bezorgt de boodschappen bij de klant thuis. Jij rijdt dan rond in een bestelbus en bezorgt de boodschappen bij de mensen aan huis.

Waar kan ik solliciteren bij ah?

Je kan solliciteren op de vacaturewebsite van Albert Heijn. Als je bent aangenomen kijk je natuurlijk op ahuitbetaaldata.nl om te zien wanneer je uitbetaald wordt!

92 Replies to “Werken bij ah”

 1. Hallo, ik denk erover om te gaan solliciteren bij de Albert Heijn. Ik vraag me af hoe het zit met vakantiedagen.

  1. Hoi Benthe. Leuk dat je bij Albert Heijn wilt werken! Wat wil je precies weten over vakantiedagen? Of je vakantiedagen krijgt bij Albert Heijn hangt af van je contract. Als je een contract hebt van 12 uur per week of minder krijg je je vakantiedagen meteen uitbetaald (in geld) en kan je ze niet opnemen. Als je een contract hebt van 13 uur of meer kan je vakantiedagen opnemen. Heb je nog meer vragen?

   1. Dankjewel! Ik zou ook nog graag willen weten hoe het dan werkt als je een contract van minder dan 12 uur hebt en je bijvoorbeeld een/twee weken op vakantie wil gaan.

    1. Hoi Benthe, je kan altijd vrij vragen via Go. Je teamleider moet dit verzoek eerst accepteren, daarna mag je op vakantie. Dit kan je meestal gewoon meerdere keren per jaar doen.

     1. Als ik eerder bij een ah heb gewerkt en over een halfjaar daar nog een keer ga werken, wordt mijn personeels korting automatisch weer op de bonuskaart gezet did oorspronkelijk heb gekregen?

 2. Hoeveel verdien ik per week als ik 16 ben en Maandagavond,woensdagavond,
  Donderdagochtend,vrijdagavond en zondagavond werk?

 3. Hei , ik heb al gesollisiteersd bij de ah maar ik weet niet wanneer ik moet werken.. wat moet ik doen ? Staat dat in Go ?

  1. Ow ja , en ik ben al aangenomen en heb die toetsen gedaan.. wat moet ik nu doen dan ?

 4. sorry maar hoeveel verdien je dan als 13 jarige? is het dan 32,97 procent eraf of? heb het wel gelezen trouwens

   1. Hoi ik heb een vraag.
    Ik zou graag willen werken bij de Albert heijn. Er staat een vacature open van minimaal 6 maximaal 9 uur. Moet ik dan 9 uur beschikbaar zijn of hoe wordt dat bedoelt?

    1. Hoi Vera, dat betekent dat je tussen de 6 en 9 uur per week beschikbaar moet zijn om te werken! Maar misschien kan minder ook hoor, ik zou gewoon solliciteren!

 5. Hoe werkt het overstappen naar een andere AH-filiaal? Duurt dat lang of moet je wat je ingepland staat voor de komende 3 weken werken en word je dan overplaatst of niet?

  1. Hoi Joyce, je kan overplaatsing aanvragen en meestal moet je dan 3 of 4 weken wachten omdat je nog bij je oude filiaal staat ingepland in Go.

   1. Hi, ik wil graag nar een andere ah overgeplaatst worden kan dat? en is dat ingewikkeld of raar om te vragen?

    1. Beste Guusje, dat is zeker mogelijk! Ga bij je nieuwe Albert Heijn langs en vraag daar of ze nog mensen nodig hebben. Je kan ook online kijken of er nog plek is, via de website. Geef wel meteen aan dat het gaat om een overplaatsing. Zodra beide managers de overplaatsing goedkeuren kan je overgeplaatst worden.

 6. Vraagje?

  Ik ben 20 en heb een contract voor 32 uur per week mijn pauze gaan er van af dus krijg ongeveer 28 uur betaald klopt dit wel ? En hoor ik niet gewoon 32 uur uitbetaald te krijgen

  1. Hoi Peter, Als je een contract van 32 uur per week hebt dan krijg je altijd 32 uur per week uitbetaald. Dat zul je ook zien op je loonstrookje. Wordt je minder dan 32 uur ingepland? Dan worden automatisch je ADV- en TVTuren opgemaakt. In principe mag dat, want ADV uren zijn gewoon uren die elke periode uitbetaald dienen te worden. Succes!

   1. Maar 32 uur op contract dan moeten ze je toch sowieso 32 uur inplannen?. Dus zoals ik het nu begrijp moet ik wel voor 32 uur uitbetaald worden? Omdat ik ook 32 uur op papier heb? Ook bij mij en mijn collega’s worden de vakantie uren weggestreept? dit mag niet toch?.

    1. Als je heel veel vakantie-uren en ADV-uren hebt mogen ze die opmaken, en dan zul je inderdaad even minder ingepland worden.

 7. ik werk vaak tijden als 17:00 tot 21:00 en dan lopen we weleens uit tot 21:30 of 22:00…

  Voor zover ik het weet, zijn dit de minimale eisen voor een maaltijd:
  – minimaal 4,5 uur werken
  – als je doorwerkt tot na 19:00

  Nu vraag ik me dus af, ik voldoe aan beide eisen door uitloop, maar hoor ik dan ook geen maaltijd te krijgen i.p.v. een 15-min pauze?

  1. Ja dat klopt, maar het lastige is dat je van 17:00 tot 21:00 bent ingepland. In principe kan je dan om 21:00 uur zeggen: Ik ga naar huis. Als ze jou vragen om langer te blijven dan kan je zeggen dat je dan een onbetaalde pauze van een half uur wil met een maaltijd. Let wel, een kwartier pauze krijg je doorbetaald en een half uur niet. Succes!

 8. Goede dag
  Ik ga werken bij Ah na zoveel jaar kassa ervaring te hebben ben 37 jaar en ga van maandag tot vrijdag werken 24 uur per week wat ga ik dan verdienen ongeveer.

 9. Als je een (begin) contract van een half jaar hebt, wordt die dan automatisch verlengd? Ik wil graag nog een paar jaartjes doorwerken.
  Ook vroeg ik me af waar het aan ligt als je contract niet verlengt wordt

  1. Hoi Mees, dit wordt niet automatisch verlengd. Je moet je best blijven doen en als je goed je best doet wordt je contract verlengd. Dus elke dag dat je werkt moet je laten zien dat je het waard bent om je contract te verlengen. Een contract kan zonder reden niet verlengd worden, want er staat nou eenmaal al een einddatum op. Dus als het verlengd wordt mag je blij zijn en moet je je best blijven doen voor je volgende verlenging. Succes!

 10. Ik ga binnenkort verhuizen en wil dan graag overgeplaatst worden van mijn huidige filiaal naar een andere filiaal (die ongeveer 4 km verderop staat). Kun je je overplaatsing zelf aanvragen bij je teamleider en is het uberhaupt mogelijk om overgeplaatst te worden? En als het mogelijk is, bestaat de kans dat het geweigerd wordt? Ik heb mijn contract namelijk tot december 2019.

  1. Hoi Vera, dat is zeker mogelijk, maar dan moeten ze wel plek hebben bij het nieuwe filiaal. Als ik jou was zou ik even informeren bij het nieuwe filiaal of ze plek hebben en het met je teamleider bespreken. Succes!

  1. Alleen in het weekend en als je vrij bent van school (moet je bewijzen met je rooster). Dus in de vakanties mag je wel werken. Volgensmij mag je maximaal 5 uur werken op een dag maar dat weet ik even niet zeker.

 11. Hey ik wil graag van vulploeg medewerker naar albert heijn maar heo gaat dat in werking

  1. Hoi Lucas, dat staat hierboven allemaal uitgelegd, inclusief de link naar de website om te solliciteren.

 12. Ik had een vraagje ik werk nu net een maand bij de AH, maar is het mogelijk om een overplaatsing te vragen naar een ander filiaal, of kunnen zij dit weigeren?

  1. Hoi Tom, een overplaatsing is zeker mogelijk maar moet wel door beide managers goedgekeurd worden. Weet je zeker dat er plek voor je is in het nieuwe filiaal? Dat zou ik eerst even uitzoeken als ik jou was!

 13. Hallo ik wil werken bij de ah maar ik ben 14 jaar en ik wil werken bij de ah in zwijndrecht of ambacht. ik vroeg me af of dat mocht omdat er 15 jaar of ouder bij stond.

  mvg,

  Daniël.

  1. Hoi Daniel, als ik jou was zou ik gewoon even solliciteren via de website van Albert Heijn. Je krijgt dan vanzelf te horen of je nu aangenomen wordt of dat je nog even moet wachten. Je kan ook bij twee filialen solliciteren. Succes!

 14. Heb je als oudmedewerker (gepensioneerd) ook recht op een MVP bonuskaart? En hoe vraag je die dan aan? (Vandaag -17dec- heeft mijn vader pas de voucher gekregen, samen met z’n kerstpakket , met de opmerking dat die MVP vóór 30 november moest worden aangevraagd). => Hoe? En timing?
  Met vriendelijke groet.

  1. Beste Lubina, volgens mij krijgen gepensioneerde medewerkers geen MVP meer. Vroeger was dat wel zo, maar nu niet meer. Hij kan eventueel informeren bij zijn oude manager of even naar Ahold Pensioenfonds bellen om het te vragen!

 15. Ik werk 5 jaar bij Albert Heijn als vakkenvuller en heb een vast contract. Ik wilde ook solliciteren bij het bezorgen bij Albert heijn online, maar een vriend van mij gaf aan dat je binnen Albert heijn geen twee contracten mag hebben. Mijn vraag is dan ook mag je binnen Albert heijn twee contracten hebben?

  1. Hoi Max, voor hoeveel uur heb je een contract? Ik raad je aan om te solliciteren bij de bezorgservice en het dan gewoon meteen te vragen bij je sollicitatie.

   Een andere optie: Albert Heijn Online werkt ook met uitzendkrachten (volgensmij via Randstad). Je kan ook bij Randstad in dienst gaan en op die manier voor AH Online bezorgen.

   In ieder geval succes!

   1. Is het mogelijk om van afdeling te wisselen binnen het filiaal. Als de ene afdeling je niet bevalt? Zo ja bij wie moet je dit aangeven?

    1. Beste K, dat is zeker mogelijk! Geef dit eerst aan bij je directe leidinggevende (bijvoorbeeld een teamleider). Je kan ook altijd even langs de manager of assistentemanager lopen. Succes!

 16. hoi ik ben 13 en wil heel graag klusjes komen doen bij ah hoe moet ik daar op solliciteren

  1. Hoi Lina, leuk dat je bij Albert Heijn wil werken! Je kan altijd solliciteren via ah.nl/werk of loop even langs in de winkel en vraag naar de manager of assistent manager.

 17. Hoi!
  Ik werk nu een jaar bij de broodafdeling van de ah en ik word in juni 17 (ik begon al op mijn 15e bij de broodafdeling). Ik had gehoord dat wanneer je een jaar bij de ah broodafdeling werkt, dat je dan een euro loonsverhoging zou krijgen, klopt dat? Of gaat dit pas in vanaf je 18e?

 18. Ik heb twee (minderjarige) dochters die bij AH werken. Zij moeten via SAM vakantie aanvragen en berichten kijken enzo. Echter er zitten een aantal heel rare dingen in SAM (bijvoorbeeld dat er nergens een uitlog knop te vinden is om te wisselen tussen de twee dochters). Ook geeft die vak foutmeldingen bij het aanvragen van vakantie. Waar kan ik met dit soort opmerkingen en vragen terecht zodat SAM verbeterd wordt?

  1. Beste Maarten, je kan het beste een incognitovenster (Control + Shift + N in Chrome) openen en daarin het account van een van je dochters openen. Sam slaat een soort cookie op waardoor je niet kan uitloggen, tenzij je de hele browser afsluit. Maar als je het via Incognito doet kan je altijd op 2 Sam accounts tegelijk inloggen.

 19. hey, ik ben dus 16, en ik had dus de vraag of jullie mij ook aan de kassa kunnen laten zitten? in de winkel waar ik werk willen ze mij dat niet laten doen.

  1. Beste privé.. sorry, vanaf 16 jaar zou je ook aan de kassa mogen werken. Je moet echter wel geschikt zijn voor deze functie en de teamleider bepaalt of je dat wel of niet mag doen. Probeer in gesprek te gaan en vraag wat je kunt verbeteren zodat je wel achter de kassa mag werken. Succes!

 20. hoi ik heb 2 vragen
  1. ik ben 12 maar word over een half jaar 13 kan ik dan al proberen te soliciteren of moet ik dat halfjaartje echt nog even wachten?
  2. over de ”salaris” mijn moeder vertelde mij dat ervan het geld wat je betaald krijgt, nog belasting af gaat. al geloof ik mijn moeder wel is dat dan ook zo v oor 13,14 of 15 jaar en zo ja hoeveel is dat dan?

 21. Ik ben 13 jaar en denk eraan om te werken bij een ah, als 13-jarige mag ik tijdens schoolweken alleen op zaterdag werken, houd ah hier rekening mee?

  1. Hoi Rasha, dat hangt helemaal af van de supermarktmanager en van de teamleiders. Je kan eventueel informeren of dat bij de Appie bij jou in de buurt zo is. Overigens ben je nog wel best jong, veel ah’s nemen je pas aan met 14 of 15 jaar.

  1. Beste a,
   Als je ontslag genomen hebt, mag je meteen weer solliciteren bij AH.

   Op het moment dat je minder dan 6 maanden uit dienst bent, loopt je oude contract door.

   Op het moment dat je langer dan 6 maanden uit dienst bent, krijg je een nieuw contract.

   Succes!

 22. hoi ik ben Assia 13 jaar en 12 augustus wordt ik 14 ik woon in wateringse veld en ik wil heel graag werken om wat bij te verdienen want ik ben namelijk aan het sparen
  ik hoop dat jullie snel antwoord geven alvast bedankt

 23. Ik word aankomende maand 17. Gelden dan alle dagen die ik daarvoor heb gewerkt ook al mee voor mn nieuwe loon?

  1. Hoi Naomi, op deze website staan alleen de salarissen voor AH winkelpersoneel. De salarissen van AH Online kunnen iets verschillen, maar ik denk niet heel veel. Het hangt er wel van af of je in dienst komt van Ahold of dat je via een uitzendbureau werkt. In het laatste geval is je salaris wel heel anders.

 24. Hallo,mijn naam is Sara ,ik ben 15 jaar oud en ik ben van Syrische afkomst.
  Momenteel studeer ik voor een tweede jaar in de Overlaat.
  En ik wil graag werken bij Albert Heijn !

 25. Ik ben aangenomen maar ik kan nog niet inloggen op de site, ik ben uitgenodig voor mijn eerste werk dag maar omdat ik nog geen inlog gegevens heb kan ik werk kleiding niet bestellen. Krijg ik mijn eerste dag de kleding als lening?

 26. Hoe kan ik contact opnemen met de afdeling die over de uitbetalingen van het loon gaat? Het lijkt mij dat de AH wel een hr afdeling heeft voor medewerkers, maar ik kan niks vinden

 27. Hallo,
  Als ik 3,81 bruto verdien betekent het dan dat ik hoger wordt uitbetaald vanwege het all-in loon?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.