Werken met Pinksteren voor Albert Heijn medewerkers

Werken met Pinksteren is leuk, omdat je dubbel betaald krijgt op eerste en tweede pinksterdag. Op eerste pinksterdag zijn nog veel AH winkels dicht, maar tweede pinksterdag zijn de meeste winkels wel geopend.

Werken met Pinksteren

Als je moet werken met Pinksteren dan wil je natuurlijk weten welke toeslagen je krijgt en hoeveel je wordt uitbetaald. Hoeveel je wordt uitbetaald met Pinksteren staat in dit artikel.

Werken op eerste pinksterdag

Werken met Pinksteren

Eerste pinksterdag zijn veel AH winkels gesloten. Mocht je winkel toch open zijn dan krijg je de volgende toeslagen:

  • Eerste pinksterdag valt dit jaar op een zondag. Als je in de afgelopen twaalf weken minimaal vier keer op zondag gewerkt hebt, dan krijg je sowieso over die weken het gemiddelde aantal uren uitbetaald.
  • Als je gaat werken op eerste pinksterdag dan krijg je 200% uitbetaald, net als elke andere zondag. Als je in de afgelopen twaalf weken minimaal vier keer op zondag gewerkt hebt én je gaat werken op eerste pinksterdag dan krijg je dus 300% uitbetaald (200% plus het gemiddelde aantal uur dat je in die vier keer (of meer) op zondag gewerkt hebt).

Lees ook: Wat is BCD toeslag?

Werken op tweede pinksterdag

Tweede pinksterdag is net als eerste pinksterdag een officiële feestdag. Veel winkels zijn op tweede pinksterdag geopend, maar wel korter dan op normale werkdagen.

  • Als je werkt op tweede pinksterdag dan krijg je dubbel betaald (200%).
  • Als je in de afgelopen twaalf weken minimaal vier keer gewerkt hebt op maandag, dan krijg je ook nog eens het gemiddelde van dat aantal uren betaald als BCD toeslag.

Niet werken met Pinksteren en wel betaald krijgen

Als je niet werkt met Pinksteren maar je hebt in de afgelopen twaalf weken minimaal vier keer gewerkt op dezelfde dag als eerste pinksterdag (zondag) of tweede pinksterdag (maandag) dan krijg je wel betaald, namelijk, het gemiddelde aantal uur van wat je gewerkt hebt op die dag(en). Dit heet een BCD toeslag.

Lees ook: Alle dubbel betaalde feestdagen bij Albert Heijn.

4 Replies to “Werken met Pinksteren voor Albert Heijn medewerkers”

  1. Mag je zomaar worden afgebeld door je teamleider op een zondag? Zonder jou toestemming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.