Werken op koningsdag 27 april 2020

Koningsdag valt dit jaar op maandag 27 april. Veel winkels zijn dan open, maar misschien korter dan normaal. Voor werken op Koningsdag gelden andere regels dan voor werken op andere dagen. En je krijgt een chille toeslag!

Werken op Koningsdag
werken op koningsdag

Het werken op Koningsdag gebeurt op vrijwillige basis en in goed overleg met je leidinggevende. Niemand kan jou dus verplichten om op Koningsdag te werken. Wel is het heel gezellig want in veel winkels mag je oranje kleding aan en er hangt altijd een leuke sfeer.

De werkdag valt in je normale werkrooster

Als je altijd op maandag werkt ontvang je voor de gewerkte uren: uursalaris + een toeslag van 100%. Je krijgt dus 200% uitbetaald. Wanneer je in de twaalf werken voorafgaand aan Koningsdag op minimaal vier maandagen gewerkt hebt, ontvang je het gemiddelde van het aantal uitbetaalde uren over die vier dagen als BCD uren. Dan krijg je dus 300% uitbetaald!

De werkdag valt niet in je normale werkrooster

Je ontvangt als je gaat werken voor de gewerkte uren: uursalaris + een toeslag van 100%. Je wordt dus dubbel uitbetaald!

Niet werken op Koningsdag en de werkdag valt in je normale werkrooster

Wanneer je in de twaalf weken voorafgaand aan Koningsdag op minimaal vier maandagen gewerkt hebt, ontvang je het gemiddelde van het aantal uitbetaalde uren over die vier dagen uitbetaald als BCD uren. Ook als je niet werkt op Koningsdag kan het dus zijn dat je uitbetaald wordt!

Lees ook: Hoe werken BCD uren op feestdagen.

Niet werken op Koningsdag en de werkdag valt niet in je normale werkrooster

Als je nooit op maandag werkt en je gaat niet werken met Koningsdag ontvangt je geen salaris en geen BCD uren voor deze dag.

Toeslagen Albert Heijn

Meer informatie over toeslagen waar je recht op hebt bij Albert Heijn vind je op de homepage van AH Uitbetaaldata. Daar vind je ook de uitbetaaldata en het salaris voor Albert Heijn medewerkers.

Deze website is niet gemaakt door Albert Heijn.

One Reply to “Werken op koningsdag 27 april 2020”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.