Wettelijk minimumloon 2016

Bij Albert Heijn verdien je meer dan het wettelijk minimumloon. Het wettelijk minimumloon is het minimale loon wat je hoort te verdienen op een bepaalde leeftijd. Als je ouder wordt, stijgt je loon mee.
wettelijk minimumloon

Wettelijk minimumloon

Het minimumloon is wettelijk geregeld. Dat betekent dat iedereen in Nederland minimaal hetzelfde moet verdienen. Hoeveel dat is zie je in deze tabel.
LeeftijdMinimumloon per uur
15 jaar€2,83
16 jaar€3,26
17 jaar€3,73
18 jaar€4,72
19 jaar€5,66
20 jaar€7,54
21 jaar en ouder€9,44

Zoals je ziet is het wettelijke minimumloon lager dan wat je bij Albert Heijn verdient. Dat betekent dat je bij Albert Heijn meer verdient dan je minimaal moet verdienen van de wet. Je hebt dus eigenlijk best wel geluk als je bij Albert Heijn werkt. Zeker ook omdat je bij Albert Heijn nóg meer verdient door het all-in salaris voor parttime medewerkers.

Lees ook: Zo werkt het all-in salaris.

Krijg jij minder dan het minimumloon?

Als jij minder verdient dan het minimumloon dan is er iets mis. Je kan op je contract nagaan of de bedragen die op je contract staan kloppen. Mocht dit niet zo zijn, kan je naar je leidinggevende stappen. Als dat niet werkt kan je een rechtszaak aanspannen, die je altijd gaat winnen, omdat het minimumloon vastgelegd is in de wet.

Albert Heijn betaald best wel goed

Zoals je in de tabel ziet verdient Albert Heijn best wel goed. Het minimumloon van een 18-jarige medewerker is in 2016 €4,01 euro. Bij Albert Heijn verdient een 18-jarige medewerker €4,87 per uur. Dat is ruim €0,86 meer dan het minimumloon! Een 15-jarige medewerker bij Albert Heijn verdient €3,36 per uur. Volgens het minimumloon zou deze medewerker minimaal €2,64 moeten verdienen. Dat betekent dus dat je als 15-jarige medewerker ruim €0,72 per uur meer verdient dan het minimumloon. Met de toeslagen voor kort-parttimers verdien je nóg meer!

Vakantiegeld vastgelegd in de wet

Ook het wettelijke vakantiegeld is vastgelegd in de wet. Je moet volgens de wet minimaal 8% van het minimumloon betaald krijgen als vakantiegeld. Dat betekent dat je sowieso

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.