Winstuitkering 2017 AH

Winstuitkering 2017 AH: Het is elk jaar weer een verrassing hoeveel de winstuitkering is bij Albert Heijn. De winstuitkering is dit jaar een grote meevaller. Albert Heijn heeft een goed jaar gehad dus de winstuitkering is super hoog!

Hoeveel is de winstuitkering in 2017?

De winstuitkering over het jaar 2016 is 54% van het periodesalaris. Dat betekent dat je 54% van wat je gemiddeld per maand verdient hebt in 2016 in 2017 op je rekening gestort krijgt. In totaal is de winstuitkering 96,5% omdat je een deel al gekregen hebt bij je all-in salaris (kort parttimers) of in december (lang-parttimers en fulltimers).

Wanneer krijg je de winstuitkering uitbetaald?

De winstuitkering krijg je uitbetaald bij het salaris van periode 3. Op ahuitbetaaldata.nl kan je zien wanneer dat is. Je krijgt de winstuitkering alleen als je op de laatste dag van periode 3 nog in dienst bent bij Albert Heijn.

Winstuitkering 2017 Winstuitkering 2017 AHAH

De winstuitkering van Albert Heijn is voor alle medewerkers die in 2016 gewerkt hebben en die op de laatste dag van periode 3 nog in dienst zijn bij Albert Heijn. Kort-parttimers krijgen altijd al een deel van de winstuitkering (42,5%) in de vorm van een WUK-toeslag bij hun all in-periodesalaris. Dat betekent dat je elke maand al een beetje winstuitkering krijgt. Omdat er meer winst gemaakt is in 2016 krijg je nu dus meer winstuitkering uitbetaald.

Ook voor medewerkers op het DC

De winstuitkering geld ook voor medewerkers op het DC (distributiecentrum) en medewerkers van AH Online.

Hoeveel krijg je als je niet het hele jaar bij AH gewerkt hebt?

Als je maar een paar maanden bij AH gewerkt hebt, krijg je minder winstuitkering. Doe het gemiddelde wat je per maand verdient hebt (bijvoorbeeld 500 euro) keer het aantal maanden dat je gewerkt hebt (bijvoorbeeld 3). Dat is samen 1500 euro. Dat bedrag deel je door 13 (Albert Heijn heeft 13 periode’s per jaar). Het bedrag waar je nu op uitkomt is je gemiddelde loon in 2016. Daarvan krijg je 54% uitbetaald (bruto). Nog vragen? Stel ze hier onder, ik help je graag!

55 Replies to “Winstuitkering 2017 AH”

 1. Ik heb een vast contract van 24 uur per maand. Maak ik dan ook deel uit van die 54 procent winst uitkering ?

  1. Hoi Jetje, ja alle Albert Heijn medewerkers krijgen de extra winstuitkering, dus ook jij!

   1. Goedendag
    Ik werk bij een franchise filiaal en ik heb dat nog nooit gehad.
    Ik werk 24 uur en verdien 907 euro per maand.

    1. Bij een franchise filiaal krijg je geen winstuitkering van Ahold omdat je niet voor Ahold werkt.

  1. Hoi Anoniem, De winstuitkering in 2017 is over 2016. Aangezien je in 2016 niet bij AH gewerkt hebt krijg je die dit jaar niet. Maar nu al spaar je mee voor de winstuitkering van 2017. Elke maand zit er een deel van de winstuitkering bij je salaris. En als er volgend jaar weer een nabetaling komt dan zul je die volgend jaar krijgen. Succes met werken bij AH!

 2. Ik heb vorig jaar heel het jaar bij de albert heijn gewerkt en dit jaar tot en met de eerste week van periode 3. Wel lullig dat ik het dan niet krijg.. klopt dat?

  1. Hoi Janneman, het is heel erg lullig maar het klopt wel. Ga anders nog even langs bij je leidinggevende om te vragen of ze er iets aan kunnen doen maar ik denk dat je weinig kans hebt. Succes!

 3. Ik ben vorig jaar in augustus begonnen, en zie nu niks over winstuitkering op mijn loonstrook staan. Waarom?

  1. Hoi Bas, dat weet ik niet precies. Staat het er echt niet op? Heb je alles gelezen? Ga even langs bij je leidinggevende. Die kan je misschien helpen. Succes!

 4. Ik heb vanaf 2015 tot en met eind februari 2017 gewerkt bij de Albert Heijn, maar heb jammer genoeg uiteindelijk ontslag aangevraagd. Betekent dit dat ik helemaal geen winstuitkering krijg?

  1. Hoi Anoniem, je krijgt wel winstuitkering, maar niet de nabetaling. Je winstuitkering heb je al gekregen (in je all-in loon of in januari). Je had beter in dienst kunnen blijven tot de laatste dag van periode 3, dan had je ook het aanvullende deel van de winstuitkering gekregen.

 5. Hallo,

  Ik werk voor een ah franchise filiaal.
  Krijgen wij dan ook een winstuitkering?

  Groetjes

  1. Hoi Anoniem. Je vraagt of je bij een franchise ook winstuitkering krijgt. Dat hangt er vanaf, bij de ene franchise wel en bij de andere niet. Het beste kan je het even navragen bij je leidinggevende. Succes!

 6. Hoeveel verdien ik per maand als ik 22 jaar ben en ik werk full time 40 uur?

 7. Hallo,

  Ik heb in 2016 het volledige jaar gewerkt. In 2017 ben ik in de eerste week van maart uit dienst getreden. Heb ik dan nog recht op winstuitkering over het jaar 2017?

 8. Als je met pensioen gaat in de loop van het jaar, krijg je dan ook geen winstuitkering tot de datum waarop je in dienst was?

  1. Goeie vraag! Ik denk het niet, maar misschien wel. Als ik jou was zou ik de vraag voorleggen aan het Ahold Pensioenfonds.

 9. Wat gebeurd er met de winstuitkering bij een franchise? Wij als medewerkers hebben die nog nooit gehad?

  1. Alleen medewerkers van Albert Heijn BV krijgen winstuitkering. Medewerkers van franchise soms ook maar dat ligt aan de ondernemer.

   1. Maar krijgt de ondernemer dus wel de winstuitkering en bepaald hij dan of hij dit verdeeld onder zijn werknemers of dat hij dit zelf houdt?

    1. Nee, de ondernemer maakt zelf winst of verlies. Hij krijgt geen winstuitkering van Ahold. Hij mag zelf bepalen of hij zijn eigen winst doorbetaald aan de medewerkers of dat hij alle winst zelf houdt.

 10. Ik ben vanaf april 2017 tot december 2017 werkzaam geweest bij Albert Heijn. Krijg ik nu wel of niet de winstuitkering uitbetaald ?

  1. Iedereen die bij AH werkt krijgt (een beetje) winstuitkering. Als je kort-parttimer bent dan heb je die al gekregen!

   1. Heb ik die dan al gekregen? Hoe bedoelt u? En , ik ben nog maar 16 en heb een contract van 24 uur. Is dat dan kortparttimer?

    1. 24 uur per week of per 4 weken? Kort-parttimer is iemand die een contract van 12 uur of minder per week heeft.

 11. Hoi nogmaals,

  Ik heb een tijdje geleden aan mijn baas gevraagd of ze de tijden kon aanpassen die ik eerder gewerkt had, maar nog steeds heeft ze dat niet gedaan. En ik vind het niet fijn om het weer te vragen, zal ik dat gewoon doen?

  1. Ik snap datje het niet fijn vindt om te vragen, maar iemand anders gaat het niet voor jou doen dus je zult het zelf moeten doen…

 12. Hoi 🙂

  Ik heb netto 9.180 euro verdient over 2017 ,
  hoeveel netto winstuitkering zal ik in April krijgen ?

  Groetjes ,
  Naomi

  1. Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet wel. Maar bij jou zou dat heeel weinig zijn omdat je er nog maar net werkt 😉

 13. Hoi,
  ik werk sinds zomer 2017 bij AH, een halfjaartje dus. Krijg ik nu minder/geen winstuitkering van 2018? Ik werk meestal minder dan 12u per week.

  1. Hoi, je bent zoals dat heet ‘kort parttimer’ (meer informatie op https://ahuitbetaaldata.nl/all-in-loon). Je krijgt daarom de winstuitkering bij elk uur dat je werkt uitbetaald. Misschien krijg je nog een beetje extra in maart/april maar dat zal dan bekend worden op deze website.

 14. Hoi,
  Ik heb een vraag over de winstuitkering die we volgende maand (p3) gaan krijgen.
  Stel je verdient in p1 tm p13 in totaal 8000 euro.
  8000/13 periodes=615 als gemiddeld periode salaris
  42,5% krijgen KPT’ers al uitbetaald.
  Klopt het dan dat je nog 54% van je gemiddelde periodesalaris uitbetaald krijgt?

  Of is 2017 een heel slecht jaar geweest voor AH en zit ik er compleet naast?

  Mvg F

  1. Hoi F, het is nog niet bekend hoeveel procent extra je krijt in 2018 (over 2017). Volgensmij is het wel een goed jaar geweest maar ik zou even afwachten tot het officieel bekendgemaakt wordt ;). Houd deze site dus in de gaten of AH Sam. Succes!

 15. Hallo,

  Ik wil binnenkort ontslag nemen bij AH. Ik werk al ongeveer 4 jaar in dezelfde filiaal en heb een contract van 32 uur per week.
  Mijn vraag is als ik ontslag neem waar heb ik dan recht op? Bijvoorbeeld wat gebeurt er met mijn ADV uren TVT uren en vakantie uren. Ik heb totaal bijna meer dan 400 uren .

  Met vriendelijke groet,
  M

  1. Hoi M, wat jammer dat je ontslag wil nemen van Albert Heijn. Als je ontslag neemt krijg je al je ADV- en TVTuren uitbetaald, net als je vakantieuren. Verder zou ik wachten tot eind maart, want dan krijg je ook nog winstuitkering van vorig jaar. Succes!

 16. Ik werk sinds juli 2016 bij Albert Heijn, kom ik in aanmerking voor winstuitkering, zo ja wat voor percentage ongeveer?

  1. Hoi Floris, iedereen krijgt winstuitkering. Of je een naheffing krijgt hangt af van de hoeveelheid winst die Albert Heijn gemaakt heeft en van het aantal contracturen dat je hebt. Het is nog niet bekend wat het percentage over vorig jaar is. Zodra dat bekend is zet ik dat op deze site.

 17. Hoi,

  Wordt de winstuitkering berekend over het brutoloon of het nettoloon (met reiskosten)?

  1. Hoi Said, dan krijg je een heel klein beetje, alleen over de maanden oktober, november en december. Dus je krijgt wel iets maar niet zoveel. Succes!

 18. Hi ,

  Hoe hoog is de winstuitkering over 2017?
  Volgende week word dit al uitbetaald dus neem aan dat het inmiddels bekend is.
  Ik heb in 2017 4 maanden een all in loon gehad en de andere 8 maanden niet , krijg ik dan alleen winstuitkering over die 8 maanden?
  Ik wil graag weten op hoeveel geld ik kan rekenen , ik verdiende eerst minder per uur dan de laatste tijd want ik heb promotie gehad , moet ik dan een gemiddelde nemen? En hoe maak ik de rekensom

  Groetjes

 19. Ik werkte vorig jaar bij de AH t/m oktober daarna ben ik gestopt en werk ik nu in een ander filliaal krijg ik nu wel winstuitkering?

    1. Helaas, dan krijg je waarschijnlijk geen winstuitkering. Je had beter overplaatsing kunnen aanvragen naar het andere filiaal, dan had je het wel gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.