Word je dubbel uitbetaald met kerst?

Word je dubbel uitbetaald met kerst? – Veel AH medewerkers vragen zich af of je met kerst dubbel uitbetaald word. Steeds meer winkels zijn op eerste kerstdag open en 65% van de supermarkten is open op tweede kerstdag. In dit artikel krijg je antwoord op de vraag; Word je dubbel uitbetaald met kerst? Wordt je dubbel uitbetaald op eerste kerstdag? En wordt je dubbel uitbetaald op tweede kerstdag?

Word je dubbel uitbetaald met kerst?

Als je op eerste kerstdag werkt, krijg je sowieso dubbel uitbetaald. Je krijgt dus 200% uitbetaald.

Als je op tweede kerstdag werkt, krijg je sowieso dubbel uitbetaald. Je krijgt dus 200% uitbetaald.

Word je 300% uitbetaald met kerst?

Word je dubbel uitbetaald met kerst?

Eerste kerstdag valt dit jaar op een Zaterdag. Als je in de afgelopen 13 weken minimaal 4 keer op een zaterdag gewerkt hebt, krijg je het gemiddelde van dit aantal uur dat je gewerkt hebt, extra uitbetaald. Dit komt nog bovenop de 200% die je sowieso op eerste kerstdag betaald krijgt, als je gaat werken.

Tweede kerstdag valt dit jaar op een donderdag. Als je in de afgelopen 13 weken minimaal 4 keer op de donderdag gewerkt hebt, krijg je het gemiddelde van dit aantal uur dat je gewerkt hebt, extra uitbetaald. Dit komt nog bovenop de 200% die je sowieso op tweede kerstdag betaald krijgt als je werkt. Dit krijg je uitbetaald als BCD-uren.

Werken in je eigen kleding of ah jasje?

Veel AH’s kiezen ervoor om met kerst te werken in nette kleding en dus niet in een Albert Heijn jasje. Daardoor vinden veel mensen het leuk om met kerst te werken. Alle klanten en medewerkers zijn vrolijk, iedereen heeft er zin in en veel mensen doen grote karren met boodschappen voor de feestdagen.

Kerstavond 2021

Dit jaar valt kerstavond (de dag voor kerst) op een vrijdagavond. Op kerstavond krijg je niet dubbel uitbetaald, omdat dat geen speciale dag is. Veel winkels gaan ook eerder dicht.

Wil je meer informatie over werken met feestdagen? hier is een artikel over dubbel betaalde feestdagen.

3 Replies to “Word je dubbel uitbetaald met kerst?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.