Zondag dubbel betaald en andere toeslagen

Zondag dubbel betaald: Elke zondag krijg je dubbel uitbetaald bij Albert Heijn. Dat is fijn, want dat betekent dat je elk uur dat je werkt twee keer zoveel uitbetaald krijgt dan normaal. Zondag werken bij AH is gewoon bingo! Als je werkt op het DC krijg je zelfs extra toeslagen!

Zondag dubbel betaald

Elk uur dZondag dubbel betaaldat je op zondag werkt krijg je 200% uitbetaald. Dat is twee keer zoveel als normaal, ofwel dubbel uitbetaald. Je krijgt als je kort-parttimer bent alleen niet alle toeslagen dubbel uitbetaald. Je krijgt je ‘kale loon’ dubbel en de toeslagen een keer. Maar dat betekent wel dat het heel erg lekker is om op zondag te werken, omdat je (bijna) twee keer zoveel verdient per uur als op andere dagen. Als je drie uur werkt op zondag krijg je zes uurtjes uitbetaald. Lekker toch! En aangezien steeds meer Albert Heijn filialen op zondag geopend zijn is dit best wel chill.

Andere tijden waarop je toeslagen krijgt

Ook voor ’s nachts werken krijg je extra toeslagen. De toeslag voor werken op maandag t/m vrijdag tussen 22:00 uur ’s avonds en 6:00 uur ’s ochtends is 50%. Dat betekent dat je ’s nachts 50% extra loon krijgt op deze dagen. Vroeger was er ook een toeslag voor werken tussen 20:00 en 22:00 uur, maar die toeslag is op 1 juli 2016 afgeschaft.

Lees ook: Dit zijn de regels voor werken in de nacht bij Albert Heijn.

Op zondag of ’s nachts werken loont

Het heeft dus zin om ’s nachts te werken of op zondag. Maandag t/m zaterdag krijg je ’s nachts na 22:00 uur 50% extra loon en op zondag krijg je 100% extra loon. Zo wordt je bijbaantje bij Albert Heijn ineens veel leuker!

Toeslagen distributiecentrum

Werk je in het distributiecentrum? Dan heb je te maken met nog meer toeslagen. Als je werkt op het DC krijg je:

 • Van maandag tot en met vrijdag tussen 20:00 en 22:00 uur 25% extra loon
 • Van maandag tot en met vrijdag tussen 22:00 en 6:00 uur 50% extra loon
 • Zaterdag tussen 6:00 en 18:00 uur 30% extra loon
 • Zaterdag tussen 18:00 en 6:00 uur 50% extra loon
 • Op zondag: 100% extra uitbetaald (dus 200% uitbetaald).

21 Replies to “Zondag dubbel betaald en andere toeslagen”

 1. Als ik de winkel elke zondag open, heb ik dan recht op extra toeslag? Met openen bedoel ik natuurlijk de winkel openen voor de medewerkers zodat ieder kan beginnen met zijn taak. En als ik ook steevast moet bakken in de ochtend -opstart-, mag ik dan om een senior loon vragen?

  1. Hoi Aylee, vroeger had je recht op een toeslag als je ging openen, maar sinds 2 jaar is in de CAO (Collectieve Arbeids Overeenkomst) afgesproken om deze regeling voor alle medewerkers te schrappen. Of je senior medewerker kan worden hangt af van meerdere factoren, niet alleen of je kan openen en brood kan bakken. Ik raad je aan om te overleggen met je (assistent)supermarktmanager met de vraag hoe je senior medewerker kan worden. Heel veel succes!

 2. Beste,
  Als je zondag na 22 uur werkt, krijg je dan 250%? Aangezien de toeslag voor een zondag 200% is en die tussen 2200 uur savonds en 6 uur sochtends 50%.

  1. Je moet even goed de CAO lezen, de toeslag tussen 22:00 en 6:00 uur gelden alleen van maandag tot en met zaterdag, helaas.

 3. Ik heb nu een 6 uurs contract per week en werk altijd meer dan dat.
  Ik werk altijd op de zondag van 9.00 tot 12.30 u
  Ze hebben mij nu een 24 uur contract aangeboden, maar ik wil er niet op achter uit gaan op geldinkomsten gebied.

  Heeft het nut voor mij op nog op zondag te werken en als ik 24 uur contract aanneem. Btw Ze gaan mij 21.5 uur inroosteren en de rest gaat naar tvt maar wordt tvt dan wel uitbetaald en krijg ik in mijn geval nog de zondag “dubbeL ” uitbetaald.

  want het lijkt nu of ik minder geld uit die zondag dienst haal als ik mijn contract verhoog.

  Ik hoor graag van u want ik kan nergens een antwoordt echt vinden dat voor mij situatie geldt. en leidinggevende kan je niet altijd alles van aannemen.

  1. Hoi Ano,

   ALs je een 24-uurs contract aangeboden krijgt zou ik dat zeker aannemen! Je hebt dan namelijk de zekerheid dat je 24 uur ingepland wordt (of 21.5 als je elke zondag werkt).

   Kijk even op https://ahuitbetaaldata.nl/all-in-loon/ voor uitleg over het all-in loon, dat heb je nu.

   Als je een 24-uurs contract hebt krijg je dus geen all-in loon en krijg je in mei je vakantiegeld uitbetaald. Ook krijg je doorbetaald als je vakantie-uren opneemt (dat heb je nu niet).

   Het heeft dus zeker wel voordelen!

   Groet, een AH medewerker

 4. Heey,

  Ik werkte al paar maanden elke zondag, maar nu hebben ze me wegeghaald op de zondag (niet om mn leeftijd) en vind dat erg vevrelend omdat mn slaris niet meer klopt. En Ik heb gehoord van een collega gdat ze dat niet zomaar mogen doen me weghalen op zondag als ik al paar maanden elke zondag werk. Klopt dat?

  Groetjes

  1. Hoi Peter, het is een ingewikkelde constructie. Je krijgt je uurloon niet echt 200% uitbetaald, je krijgt je aantal uur dat je werkt, plus je krijgt een aantal toeslaguren. Over je gewerkte uren krijgen je 32,97% en over je toeslag uren ook nog eens 32,97%. Antwoord is dus ja, maar het staat anders op je loonstrookje. Als je het uitrekent kom je er achter dat je ook over je toeslaguren alles krijgt.

 5. Goedendag,

  Hoe zit het met de loonheffing op de zondag? Wordt hier de 14,6% of de 36,55% gerekend? Of een combinatie ervan?

  Groetjes Mathijs

  1. Poehhh, dat is een hele moeilijke vraag! Ik denk dat dat voor iedereen anders is, probeer het even uit te rekenen door je loon te delen door de loonheffing die je betaald hebt. Op die manier kan je het zelf uitrekenen voor jou!

 6. Ik krijg zondag oppeens 9 uur COMPENSATION uitbetaald.. Wat houdt dit in? Ik werk die dag maar 3 uur en krijg dus die 3 uur betaald en dan nog 3 uur 100% toeslag en dan nog die COMPENSATION

 7. Ik werk misschien langer dan 5 jaar in de nacht 03:00 tot 07:00 in de winkel. En nu gaan ze de tijden veranderen over 2 weken. Dus dan word dat 05:00 tot 09:00.
  Kan dat zomaar zonder overleg met personeel. Want nu ga ik minder verdienen, waardoor ik mijn vaste lasten niet kan betalen. Dus mijn vraag is ook eigenlijk, of ik geen recht heb in die nachtdienst van 03:00 tot 07:00?

  1. Beste Hakan,

   Als je langer dan 3 maanden een aantal uren werkt, heb je recht op datzelfde aantal uren. Je mag nooit gekort worden op je uren, als je in de afgelopen 3 maanden een aantal uur gewerkt hebt, heb je recht op een contract met dat aantal uren.
   Je hebt niet perse recht op de nachtdienst van 3:00 tot 7:00 uur, maar wel op hetzelfde aantal uren. Ik raad je aan om in gesprek te gaan met je leidinggevende, samen komen jullie er wel uit!

   Succes!

 8. Hoi ik had een vraagje over zondagnacht (gewoonterecht). Na hoeveel weken kan je aangeven dat je een zondagrecht hebt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.